Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε! στο ArtBox (πρώην Φαργκάνη)

Το αγαπημένο παραμύθι γονέων και εκπαιδευτικών, έγινε θεατρική παράσταση. Μία παράσταση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με πρωτότυπη μουσική

Μία παράσταση με χέρια που αγγίζουν το φαινόμενο της βίας, δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.

«Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι πώς αποκτούν τα χρώματά τους; Μία παράσταση με χέρια που… αγγίζουν το φαινόμενο της βίας… δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και… ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.»

Μία διαδραστική παράσταση που θα ταξιδέψει τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά μέσα από τα χρώματα, τα συναισθήματα και την μουσική.

Πριν την έναρξη της παράστασης, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στη δημιουργία του Χάρτη των Χρωμάτων. (40 λεπτά πριν την παράσταση) Η δραστηριότητα που πραγματοποιείται μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά να γίνουν κομμάτι της ιστορίας!

Γιατί να επιλέξετε το «Τα Χέρια Δεν Χτυπάνε, Τα Χέρια Αγαπάνε»:

Εκπαιδευτική Αξία: Το παραμύθι εστιάζει σε θεμελιώδεις αξίες όπως η φιλία, η αγάπη και ο σεβασμός, που είναι κρίσιμες για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Διαδραστικότητα: Μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών, ενθαρρύνεται η ενεργή εμπλοκή τους, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τη φαντασία τους και την ικανότητά τους να κατανοούν και να διαχειρίζονται συναισθήματα.

Κατάλληλο για ηλικίες 3-7 ετών: Η παράσταση είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι κατανοητή και ελκυστική για τα μικρά παιδιά, προσαρμόζοντας την αφήγηση και το περιεχόμενο στις αναπτυξιακές τους ανάγκες.

Το βιβλίο της Μαρίας Κουτσανοπούλου “Τα χέρια δε χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε” από τις Εκδόσεις Βάρφη, ζωντανεύει στην θεατρική σκηνή, στην σχολική σας αίθουσα ή όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε!

Το εκπαιδευτικό παραμύθι «Τα Χέρια Δεν Χτυπάνε, Τα Χέρια Αγαπάνε», έγινε θεατρική παράσταση και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών. Το παραμύθι αυτό αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς για να διδάξει σημαντικές αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός προς τους άλλους.

Το παραμύθι συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση, μέσα από ένα πολυδιάστατο κείμενο και την πρωτότυπη μουσική που αναδεικνύουν την αξία των θετικών διαπροσωπικών σχέσεων. Οι ήρωες του παραμυθιού ταξιδεύουν μέσα από διάφορους φανταστικούς κόσμους, εξερευνώντας τα χρώματα και τα συναισθήματα που αυτά συμβολίζουν, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες με βιωματικό τρόπο.

Το παραμύθι που πήρε το 1ο βραβείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ’ Θεσσαλονίκης μεταφέρεται στο θέατρο για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Συντελεστές:

Κείμενο Παράστασης: Βασίλειος Αραμπατζής, Χριστόφορος Χριστοφορίδης

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφορίδης

Μουσική/Στίχοι: Κωνσταντίνος Μοσχοβίτης

Χορός/Κίνηση: Φιλιώ Ζαγοράκη

Μάσκες/Head Piece: Παναγιώτα Μούρου (Νάγια)

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Λευτέρης Κωνσταντίνου (Elaris)

Υπεύθυνη Σχολείων: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη

Πληροφορίες:
Από Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 και κάθε Σάββατο του Οκτώβρη, στις 17.30.

Διάρκεια: 60′ λεπτά.

Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και πάνω.

Εισιτήρια: από 8€ στην προπώληση και από 10€ στο ταμείο του Θεάτρου.

ArtBox (πρώην Φαργκάνη)
Αγίου Παντελεήμονος 10,
Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 208 007

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Προπώληση: Εδώ

Καθημερινές παραστάσεις στα σχολεία κατόπιν συνεννόησης

Παίζουν Αλφαβητικά: Αρετή Κακαράνη, Μαρία Μπάρτζου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 208 007

Διεύθυνση: 

ArtBox (πρώην Φαργκάνη)
Αγίου Παντελεήμονος 10,

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: από 8€ στην προπώληση και από 10€ στο ταμείο του Θεάτρου

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/10/2024 - 17:30