To κουρδιστό Διαστημόπλοιο: Εργαστήρι αστρονομίας στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, μετατρέπεται σε γέφυρα που θα ενώσει τη γη με τ’ άστρα, οδηγώντας τους μικρούς μαθητές σ’ ένα διαστρικό ταξίδι ανάμεσα στους πλανήτες και τ’ αστέρια. Τα παιδιά ως μελετητές του διαστήματος, θα περιπλανηθούν στη γειτονιά του ήλιου, ανακαλύπτοντας τα εντυπωσιακά μυστικά που κρύβει ο κάθε πλανήτης και ο κάθε φυσικός δορυφόρος. Απορίες όπως:

«Πώς δημιουργήθηκε το φεγγάρι;»
«μπορούμε να πατήσουμε σε όλους του πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος»
«Οι νέες αποστολές της ΝASA σχεδιάζουν να στείλουν ανθρώπους για να ζήσουν μόνιμα σε άλλους πλανήτες;», θα απαντηθούν στο εργαστήρι αστρονομίας μέσα από μια πληθώρα εικόνων, επιστημονικών βίντεο και αστρονομικών κατασκευών που θα προσφέρουν νέες γνώσεις και θα εντυπωσιάσουν!
«Όταν ατενίζεις τ’ αστέρια και το γαλαξία, αισθάνεσαι πως η Γη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από συγκεκριμένα κομμάτια γη, αλλά αποτελεί αυτοτελές δημιούργημα ολόκληρου του ηλιακού συστήματος» .

Για παιδιά ηλικίας από 7 ετών.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Θεοδώρα Κουκουρίκου.

Κόστος συμμετοχής: 12€.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και εγγραφές στο 2551 036 663 & στο info@emthrace.org

Η Κουκουρίκου Θεοδώρα γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική και Σχολική Ψυχολογία. Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με εργαστήρια Μουσικής (μουσικοκινητικής, μουσικής προπαιδείας και χορωδίας), Ζωγραφικής Εικαστικών, Συναισθηματικής Αγωγής και Φιλαναγνωσίας, καθώς έχεις υπάρξει υπεύθυνη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωση του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης.
Παράλληλα δραστηριοποιείται με ποικίλες δράσεις STEAM, πραγματοποιώντας με πληροφορίες της NASA, εργαστήρια Αστρονομίας και σχετικών πειραμάτων, σε μουσεία, καλλιτεχνικούς χώρους, παιδικούς σταθμούς και σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι υπέρμαχος της εναλλακτικής εκπαίδευσης και διδασκαλίας.

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
14ης Μάϊου 63,
τ.κ. 68 100, Αλεξανδρούπολη

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες και εγγραφές στο 2551 036 663 & στο info@emthrace.org

Διεύθυνση: 

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
14ης Μάϊου 63,
τ.κ. 68 100

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 12€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

30/07/2024 - 10:30