«CodeGirls» - Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια 10-16 ετών στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Η Αμερικανική Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα και ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Ματαρόα, φέρνουν για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη το CodeGirls, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών. Η δράση θα φιλοξενηθεί από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Information Networks Institute του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και του Tuvunu Greek Mountain Tea.

Μετά την Καλαμάτα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, τα CodeGirls επιστρέφουν και πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη!

Τα Σαββατοκύριακα 16-17 & 23-24 Φεβρουαρίου, 10:00-14:00, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, οι νεαρές μαθήτριες, θα αποκτήσουν τα πρώτα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε από απλοί χρήστες του internet, να γίνουν οι δημιουργοί του, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής.

Στο 4ήμερο διαδραστικό πρόγραμμα, με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτριών, τα CodeGirls θα μάθουν:
Πώς να δημιουργούν σύγχρονες και λειτουργικές ιστοσελίδες
Πώς να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS
Τις δεξιότητες που απαιτούνται από, τελευταίας τεχνολογίας, εταιρίες πληροφορικής
Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απολύτως δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου στο https://mataroa.org/codegirls_alexandroupoli_form/.

Η ιδανική υποψήφια CodeGirl έχει πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή οποιαδήποτε εξειδίκευση στα μαθηματικά. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μικτή ομάδα που θα αποτελείται από κορίτσια με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και ποικίλα ενδιαφέροντα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, παρακαλούμε επισκεφθείτε το: www.mataroa.org/cgs_alexandroupoli, ενώ μπορείτε να βρείτε ενδεικτικό βίντεο στο https://youtu.be/zbzNVDfzcWI

Σχετικά με το Mataroa:

Το Mataroa είναι ένα μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού με έδρα την Καλαμάτα. Στόχος του είναι ο επαναπροσδιορισμός της κουλτούρας και της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας μικρότερων ελληνικών πόλεων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες υψηλού επιπέδου και διεθνούς χαρακτήρα.

Οι βασικοί πυλώνες δράσης του είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, με εφαρμογή στους τομείς εκπαίδευσης, πολιτισμού, τουρισμού, τεχνολογίας, αγροτικής οικονομίας και αστικής ανάπτυξης. Δράσεις που πραγματοποιούνται με την ευρύτερη συνεργασία τοπικών οργανισμών (δημοσίων και ιδιωτικών), φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και διεθνών οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mataroa.org

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
14ης Μαΐου 63
Αλεξανδρούπολη,
68100, Έβρος

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

12+

Διεύθυνση: 

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
14ης Μαΐου 63

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/02/2019 - 10:00
17/02/2019 - 10:00
23/02/2019 - 10:00
24/02/2019 - 10:00