Μία νύχτα μυστηρίου και δράσης στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Το Μουσείο Κοτσανά - Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας καλεί τους μικρούς του φίλους, από 6 έως 12 ετών, να περάσουν μία ολόκληρη νύχτα στο Μουσείο και να νιώσουν αρχαίοι Έλληνες μέσα από πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις που θα τους συναρπάσουν.

Ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων: Σάββατο 13/7/2024, στις 20:00.

Το πρόγραμμα της βραδιάς, ψυχαγωγικό και διαδραστικό παράλληλα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
- ξενάγηση στην έκθεση
- συμμετοχή σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονήθηκαν από καταρτισμένους μουσειοπαιδαγωγούς
- ψυχαγωγική δράση μυστηρίου
- διανυκτέρευση
- και φυσικά πρωινό!

Το ταξίδι στους χώρους του Μουσείου θα ξεκινήσει το Σάββατο, στις 20.00, με την υποδοχή των παιδιών. Από τις 20.30 και μετά οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους χώρους του
Μουσείου και στη συνέχεια θα κληθούν να γίνουν μικροί "χειρώνακτες", δημιουργώντας το δικό τους έργο, εμπνευσμένοι από όσα έχουν δει. Ο αυτοσχεδιασμός των μικρών μας φίλων θα συνδέεται με τη μουσική, την ποίηση, τα εικαστικά και τα παιχνίδια. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δείπνο ανάμεσα στις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων.

Η βραδιά θα συνεχιστεί δυναμικά καθώς το "νυχτερινό" μουσείο είναι χώρος μυστηρίου και ψυχαγωγίας εκτός από χώρος διάδρασης και μάθησης. Οι μικροί επισκέπτες θα καλεστούν να εντοπίσουν τον χαμένο Τετράντα του Ιππάρχου, τον οποίο έκρυψε η γλαύκα της θεάς Αθηνάς. Ήρθε η ώρα οι μικροί μας φίλοι να γίνουν "ντετέκτιβ" και να λύσουν το μυστήριο του χαμένου αντικειμένου. Έχοντας βρει τη λύση, οι μικροί ερευνητές θα μπορέσουν να "μετρήσουν τ’ άστρα" και να ανακαλύψουν αστερισμούς, μυθικούς ήρωες και θρυλικά όντα που μας "κοιτούν" από ψηλά κάθε νύχτα!

Αφού έχουν χορτάσει από περιπέτεια και διασκέδαση, θα ετοιμαστούν για να περάσουν τη νύχτα τους "στρωματσάδα" στους χώρους του Μουσείου. Οι μύθοι των αρχαίων Ελλήνων θα τους βοηθήσουν να αφεθούν μαγεμένοι στην αγκαλιά του Μορφέα και να δουν τα πιο θαυμαστά όνειρα.

Το επόμενο πρωί, στις 8:00 π.μ., το ευφυές ξυπνητήρι του Πλάτωνα θα σημάνει το εγερτήριο, καλημερίζοντας τους μικρούς μας φίλους! Αφού πάρουν το πρωινό τους, θα τους αποχαιρετήσουμε με δώρα-έκπληξη στις 09.00 π.μ. Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του: άνετα ρούχα, υπνόσακο, παντόφλες, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα και φακό!

Ώρα άφιξης στο Μουσείο: 20.00
Ώρα αποχώρησης: 09.00 π.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 211- 41 10 044.
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα.

Εισιτήρια, Κόστος: 25€/άτομο.

Μουσείο Κοτσανά - Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6
Αθήνα
τηλ.211-41 10 044, 6907 292 002

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.211-41 10 044, 6907 292 002

Διεύθυνση: 

Μουσείο Κοτσανά - Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια, Κόστος: 25€/άτομο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/07/2024 - 20:00