Grease στο Θέατρο Σοφούλη

Το τμήμα Λυκείου των θεατρικών εργαστηρίων Σοφούλη παρουσιάζει το μιούζικαλ "Grease" σε σκηνοθεσία Κρίτωνα Ζαχαριάδη και Παυλίνας Χαρέλα και μετάφραση – διασκευή Γιώργου Μαστορούδη την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21.30.

Το Grease ένα από τα πιο εμπορικά, επιτυχημένα και μακροβιότερα μιούζικαλ, μετά από πενηντατρία χρόνια, το ανέβασμά του κρίνεται ως τολμηρή επιλογή, μιας και μιλάμε για ένα έργο το οποίο στιγμάτισε γενιές και γενιές και ενυπάρχουν πολλαπλές οι απαιτήσεις της κίνησης, του ρυθμός, του χορού, της πρόζας και του τραγουδιού.

Γρήγορες εναλλαγές σκηνών με rock ‘n’ roll διάθεση, τραγούδια με ελληνικούς και αγγλικούς στίχους, χορός, συμμορίες εφήβων, κοριτσίστικα πιτζάμα πάρτι, μαζορέτες και μάγκες, μονομαχίες με αυτοκίνητα, πρώτοι έρωτες, διαγωνισμοί χορού είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία και διατηρήσαμε και στο δικό μας ανέβασμα.

Το έργο για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν αναφέρεται σε έναν καλοκαιρινό έρωτα του Danny και της Sandy, ο οποίος έληξε με το τέλος του. Οι δυο τους όμως συναντώνται ξανά στο λύκειο Rydell, εκεί που ο Danny έχει την εικόνα του "μάγκα" και δεν υποκύπτει σε καμία γυναικεία γοητεία. Ο έρωτας του όμως για τη Sandy είναι παραπάνω από τους φίλους, τη φήμη και τα πρέπει, γι’ αυτό μετά από περιορισμούς και συμβιβασμούς καταφέρνει στο τέλος να την κερδίσει.

Αν θέλετε να ξαναζήσετε και εσείς τους εφηβικούς σας έρωτες και να τραγουδήσετε μαζί μας το Summer night, το We go together , το ομότιτλο τραγούδι Grease, το You’ re the one that I want και τόσα άλλα δεν έχετε άλλο παρά να μας δείτε!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Παυλίνα Χαρέλα
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Χονδροματίδου
Χορογραφίες: Νίκη Τριανταφυλλίδου
Μετάφραση: Γιώργος Μαστορούδης
Επιμέλεια στίχων: Μαρίνα Χονδροματίδου
Γραφιστικά: Μαριλένα Δερμεντζίδου
Μακιγιάζ: Ελπίδα Κουμουριάδου
Παραγωγή: Σύλλογος πολιτιστικής ανάπτυξης Μακεδονίας Θράκης

Παίζουν: Μαριλίζα Αλεξανδρή, Αναστασία Ανθοπούλου, Λένια Αρωνιάδη, Χρυσταλένια Δηλούδη, Βαλέρια Λασκαρίδου, Στέλλα Πολύζου, Μαρία Σμυρνόγλου, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Μιχάλης Χαριζάνης Τσαμπίκος, Σεσίλια Τσολιά, Μαριτίνα Τσομπανούδη, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου

Πότε ;
Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, στις 21:30.
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στις 21:30.

Γενική είσοδος: 7€.

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 423 925

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 423 925

Διεύθυνση: 

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Καλαμαριά

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 7€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/06/2024 - 21:30