Ο βιολιστής στη στέγη ετοιμάζεται να μας συναντήσει στο Θέατρο Σοφούλη

Το τμήμα γυμνασίου των θεατρικών εργαστηρίων Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση "Ο βιολιστής στη στέγη" σε σκηνοθεσία Κρίτωνα Ζαχαριάδη και Παυλίνας Χαρέλα το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 17.00 στο θέατρο Σοφούλη.

Σε αυτή την κλασσική πλέον ιστορία του κινηματογράφου όπου για άλλη μια φορά περνάει στο θεατρικό σανίδι, θα δούμε τη ζωή του Τέβγε, ενός Εβραίου γαλατά στην τσαρική Ρωσία το 1905 που μαζί με την οικογένειά του, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο με τη φτώχεια, αλλά και με το τσαρικό καθεστώς που όλο και κερδίζει έδαφος στο χωριό του. Ο Τέβγε, που προσπαθεί με ευλάβεια να κρατήσει τις παραδόσεις μαζί με τη γυναίκα του, την επιβλητική Γκόλντε και τις έξι ανύπαντρες κόρες του, ζουν την απλή φτωχική ζωή τους στο χωριό Ανατέφκα, στην Ουκρανία, όμως τα προβλήματα της οικογένειας σύντομα θα φανούν ασήμαντα μπροστά στις διώξεις που θα αρχίσουν εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού από το διεφθαρμένο τσαρικό καθεστώς. Μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζονται να τα μαζέψουν και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για πάντα.

Μια ιστορία, πλημμυρισμένη από χιούμορ και καλοσύνη, θέτει τα οικουμενικά ζητήματα της παράδοσης έναντι της αλλαγής, της πίστης έναντι της πραγματικότητας, της ελευθερίας έναντι της υποταγής. Το ταξίδι αυτογνωσίας του Τεβιέ, της οικογένειάς του και των χωρικών συνοδεύεται από πασίγνωστες και αγαπημένες μελωδίες, αλλά και από αξεπέραστες χορογραφίες που έχουν αφήσει εποχή .

Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια και χορό με ζωντανή συνοδεία πιάνου επί σκηνής από την καθηγήτρια του τραγουδιού καθώς και από τα ίδια τα παιδιά μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, χιούμορ, προξενιά και παρεξηγήσεις.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Παυλίνα Χαρέλα
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Χονδροματίδου
Χορογραφίες: Νίκη Τριανταφυλλίδου
Γραφιστικά: Μαριλένα Δερμεντζίδου
Μακιγιάζ: Ελπίδα Κουμουριάδου
Παραγωγή: Σύλλογος πολιτιστικής ανάπτυξης Μακεδονίας Θράκης

Παίζουν ζωντανά επί σκηνής
Πιάνο: Μαρίνα Χονδροματίδου
Κλαρινέτο: Ελένη Πεπόνη
Βιολί: Μαρία Κατσαρού

Παίζουν: Αθηνά Αντώναρου, Δανάη Βαβάτση, Κωνσταντίνος Γιώγλου, Ελισάβετ Γκαβακετασβίλι, Αναστασία Γκούμα, Νεφέλη Ισπυρλίδου, Μαρία Κατσαρού, Εύη Κοσμίδου, Χριστίνα Κοτζακοζίδου, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Ελένη Κώστα, Βίκτωρ Μπιλιώνης, Άρης Παπαδόπουλος, Κέλλυ Ποντίκη, Θεόδωρος Ριτζούλης, Δανάη Σάκκου, Δέσποινα Τερζόγλου, Κωνσταντίνος Τούμπας

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 7€.

Πότε ;

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, στις 17:00.
Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στις 17:00.

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 423 925

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 423 925

Διεύθυνση: 

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 7€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/06/2024 - 17:00
09/06/2024 - 17:00