Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (9-12 ετών) Ο ελέφαντας

Τον Απρίλιο, συνεχίζεται η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 9 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση γράφει πεζογραφία και θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα Αγόρι στο θεωρείο, Παλιόπαιδο, Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο και Ονειροφύλακες.

Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο "Ο ελέφαντας" του Peter Carnavas από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.

Η Όλιβ ζει με τον πατέρα και τον παππού της – η μαμά της πέθανε όταν ήταν μικρή κι έτσι η Όλιβ ούτε που μπορεί να τη θυμηθεί. Κι όμως δεν είναι τελικά μόνο οι τρεις τους στο σπίτι: αφού μαζί τους μένει κι ένας ελέφαντας. Ένας ελέφαντας που ρίχνει συνεχώς τη σκιά του πάνω στον πατέρα της κι έτσι μάλλον γι’ αυτό εκείνος μοιάζει να είναι μονίμως απών από τη ζωή της Όλιβ. Ίσως γι’ αυτό και να μην μπορεί να της επιδιορθώσει εκείνο το ποδήλατο που τόσο λαχταράει η Όλιβ. Κι αυτό είναι κρίμα. Ευτυχώς που η Όλιβ έχει και τον φίλο της τον Άρθουρ να μοιράζεται τα προβλήματά της αλλά και τον σκύλο της τον Φρέντι.
Παρ’ όλα αυτά η Όλιβ δεν τον αντέχει άλλο εκείνον τον ελέφαντα κι αποφασίζει ν’ αναλάβει δράση. Θα μπορέσει όμως ένα τόσο δα μικρό κορίτσι ν’ αναμετρηθεί με κάτι τόσο μεγάλο; Θα καταφέρει να τον διώξει από το σπίτι τους κι εκείνη να κερδίσει το ποδήλατό της αλλά και τον πατέρα της;
Αν σου αρέσουν τα γενναία και διαφορετικά παιδιά, αν σου αρέσουν οι αληθινές ιστορίες που όμως έχουν και μεγάλη φαντασία, τότε διάβασε αυτό το βιβλίο κι έλα να συζητήσουμε μαζί για μικρούς και μεγάλους ελέφαντες, για ορατά και αόρατα "πλάσματα", για οικογενειακούς δεσμούς, για "υπέροχα και παλιά πράγματα" και για τη δύναμη που έχουν οι απλές πράξεις μας να φέρνουν χαρά στη ζωή των άλλων.

Τοποθεσία: Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

Έως 22 συμμετοχές, για παιδιά 9 έως 12 ετών

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. (Επίσης, είναι χρήσιμο να το έχουν μαζί τους).

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.

Πότε;
Σάββατο 27 Απριλίου 2024, στις 17:30.

Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή:
https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-reading-club-children-9-12-year...

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού
Aθήνα
τηλ.216-80 91 001, 002, 003

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.216-80 91 001, 002, 003

Διεύθυνση: 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Πόλη: 

Κόστος: 

Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή: https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-reading-club-children-9-12-years-old-2024

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/04/2024 - 17:30