Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Kids Love Cinema

Τα κινηματογραφικά πρωινά γίνονται ξανά πολύχρωμα και συναρπαστικά! Μικροί και μεγάλοι, βλέπουν όλοι μαζί αστείες, συγκινητικές, υπέροχες ταινίες, κλασικές, αλλά και πρόσφατης παραγωγής, και οι μικροί φίλοι ταξιδεύουν συντροφιά σε μακρινούς και μαγικούς κόσμους!

Κάθε Κυριακή στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στις προβολές Kids Love Cinema.

Τη φετινή σεζόν, το Φεστιβάλ εντάσσει στο Kids ❤ Cinema την ενότητα Fundamentals for Kids, προσκαλώντας γονείς και παιδιά (ηλικίας 7 – 12 ετών) να γνωρίσουν μοναδικές κινηματογραφικές δημιουργίες και σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του σινεμά.

Οι προβολές αυτές είναι εμπλουτισμένες με ποικίλες κινηματογραφικές δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μοναδικά μυστικά της κινηματογραφικής γλώσσας, να μυηθούν σε διαφορετικές τεχνικές και κυρίως να βιώσουν από κοινού τη μαγευτική εμπειρία του σινεμά.

Οι ταινίες του φετινού προγράμματος βοηθούν να εξερευνήσουν τα παιδιά τις μορφές του κινηματογραφικού ήχου και την εξέλιξή τους στον χρόνο. Μέσα από όμορφες, διασκεδαστικές και ρυθμικές αφηγήσεις θα πειραματιστούν με τις πρώιμες τεχνικές κινηματογράφησης, θα αναζητήσουν τα είδη και τις ιδιαιτερότητες του κινηματογραφικού ήχου, αλλά και θα ανακαλύψουν τη μαγεία που κρύβουν οι εικόνες χωρίς λόγια.

Πρόγραμμα επόμενων προβολών για τον Απρίλιο του 2024:

21 Απριλίου – Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός (2021)

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ, ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μαδριγάλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

(ΗΠΑ, 2021)

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Μπους, Μπάιρον Χάουαρντ, Σαρίζ Κάστρο Σμιθ. Μεταγλωττισμένη, 109’
Ηλικία: 6+

28 Απριλίου – Δυο φίλοι και ένας ασβούλης (2020)

Η ζωή στο τούνελ κυλάει όμορφα για τον Τούτσον, τον Λούντιγουντ και τον Ασβό! Μια ζωή γεμάτη τραγούδι, λαχταριστή μαρμελάδα και φιλικά πειράγματα. Αλλά μια μέρα τους επισκέπτεται ένας αυστηρός αγωγός τρένου που θέλει να τους διώξει. Τα τούνελ είναι για τρένα, όχι για ανθρώπους, λέει. Αλλά οι Τούτσον και Λούντιγουντ έχουν μια ιδέα: ο παππούς του Τούτσον, ο θρυλικός πειρατής Κάπτεν Τούτσον είναι ο μόνος που μπορεί σίγουρα να τους σώσει. Πού βρίσκεται όμως;

(Νορβηγία, 2020)

Σκηνοθεσία: Γκούνχιλ Ένγκερ και Ρούνε Σπάανς. 78’
Ηλικία: 6+

Πότε ;
Κυριακές στις 12.00.

Γενική είσοδος: 3€

Ολύμπιον
Πλατεία Αριστοτέλους 10, (Αίθουσα Παύλος Ζαννάς)
τ.κ. 54 624, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 222 299

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ:
https://www.more.com/venues/filmfestival/

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 222 299

Διεύθυνση: 

Ολύμπιον
Πλατεία Αριστοτέλους 10, (Αίθουσα Παύλος Ζαννάς)
τ.κ. 54 624

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 3€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/04/2024 - 12:00