Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ, Μουσικό Θέατρο Κούκλας από τους Redicolo στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον

Η Μουσική Παράσταση Θεάτρου Κούκλας “Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” από την ομάδα REDICOLO θα παρουσιαστεί το Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2024 που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες που συνδυάζει την μαγεία του σύγχρονου κουκλοθεάτρου με την συμφωνική μουσική.

Ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στο αριστούργημα του Εξυπερύ που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου με μεγάλες κούκλες, φιγούρες και μαριονέτες και μας ενθαρρύνει να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, το παιδί που έχει ακόμη την ικανότητα να ονειρεύεται. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το μέρος του εαυτού μας που γνωρίζει τι είναι σημαντικό για μας και μας προσκαλεί να το εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε.

Το ανθρώπινο μέγεθος των κουκλών, σήμα κατατεθέν της ομάδας, προσφέρεται ιδανικά για την σκηνική παρουσία του Μικρού Πρίγκιπα, διατηρώντας την ποιητική και παραμυθένια του διάσταση. Η μουσική για συμφωνική ορχήστρα και πιάνο, σε σύνθεση και παραγωγή του Μανώλη Καλπενίδη, συντροφεύει και χρωματίζει ολόκληρο το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα. Η αισθητική της παράστασης βασίζεται στα ζωγραφικά έργα της Εύας Δανηίλ, που οπτικοποιούν με φρέσκια ματιά τα σκίτσα του συγγραφέα και το ονειρικό περιβάλλον του έργου.

Αφηγητής της ιστορίας είναι ένας αεροπόρος που ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος. Μέσα από τη ζωγραφική του μας εξιστορεί την συνάντησή του με τον Μικρό Πρίγκιπα, τα σχέδιά του ζωντανεύουν και γίνονται παιχνίδια, φιγούρες, κούκλες, πλανήτες. Δημιουργεί έτσι έναν παραμυθένιο κόσμο για να τον μοιραστεί με τα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια. Η θεατρική σκηνή γεμίζει αστέρια και προσκαλεί τα παιδιά να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ημερομηνίες: Σάββατο 13 Απριλίου και Κυριακή 14 Απριλίου 2024 ( Σάββατο στις 19:00, Κυριακή στις 12:00).

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά.

Ηλικίες: για παιδιά όλων των ηλικιών και μεγάλους που ήταν παιδιά.
Πληροφορίες: 6986 580 842.

Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος για παιδιά και ενήλικες, 8€ εκπτωτικό (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, UNIMA, ΣΕΗ), 8€ ομαδικό (άνω των 8 ατόμων)
Προπώληση: www.more.com/theater/children/festival/mikros-prigkipas-redicolo/

FB Event: https://www.facebook.com/events/1350118315585986
TRAILER: https://youtu.be/Y_DHgsxMVk4
Φωτογραφίες: www.redicolo.com/prigkipasfotos
Site ομάδας: www.redicolo.com

Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2024
Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ
Μετάφραση: ΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Κούκλες, Φιγούρες και Σκηνικά: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Σύνθεση, Εκτέλεση, Παραγωγή Μουσικής: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΠΕΝΙΔΗΣ
Ψηφιακή Ζωγραφική: ΕΥΑ ΔΑΝΙΗΛ
Κοστούμια Κουκλών: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτισμοί: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Φωτογραφίες: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Trailer: ΝΙΚΟΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO

Παίζουν: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ

Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42,
Θεσσαλονίκη

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ένα παραμυθένιο και ονειρικό πλανητικό σύμπαν, με συνεχείς εκπλήξεις, συγκίνηση, νοσταλγία, γέλιο και καταπληκτικά τραγούδια, που συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους… Η Δέσποινα Καλπενίδου, ο Γιάννης Μόμτσιος και οι κούκλες τους, μεταφέρουν επί σκηνής τα διαχρονικά μηνύματα αγάπης κι επικοινωνίας του Μικρού Πρίγκιπα, με περισσή λεπτότητα, ευαισθησία και παιδαγωγική προσέγγιση, ορχηστρική μουσική και τραγούδι. Μέσα από τις διακριτικές κινήσεις τους και τις παιχνιδιάρικες φωνές τους, με κέφι και μεράκι, μας δίνουν το έναυσμα για να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα και να προσεγγίσουμε τον κόσμο μέσα από την οπτική και τη σοφία του ακαταμάχητου πρίγκιπα, με ορίζοντα το παρόν και το μέλλον…”

“Το μεράκι, η χαρά, η ζωντάνια, η αγάπη των δημιουργών για το καλλιτεχνικό τους έργο με συγκίνησε βαθειά και πλημμύρισε η καρδιά μου από ευχάριστα και ζεστά συναισθήματα! Από την αρχή μέχρι το τέλος οι δυο καλλιτέχνες, με τις υπέροχες φωνές τους, ζεστές, παιχνιδιάρικες, τρυφερές, καλοσυνάτες, ζωηρές μας προσκαλούσαν σε ένα ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει… η παράσταση πλαισιωμένη από ιδιαίτερα όμορφη ορχηστρική μουσική, με τα λιτά φαινομενικά, σκηνικά αντικείμενα που πραγματικά ούτε μπορείς να φανταστείς την πολυχρηστικότητά τους, μας έπαιρναν κυριολεκτικά από το χέρι και μας ταξίδεψαν μαζί τους, σε άλλους πλανήτες… γίναμε πιστοί σύντροφοι σε ένα ταξίδι που κάθε σταθμός ήταν και μια αποκάλυψη…”.

Eπιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες: 6986 580 842

Διεύθυνση: 

Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος για παιδιά και ενήλικες, 8€ εκπτωτικό (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, UNIMA, ΣΕΗ), 8€ ομαδικό (άνω των 8 ατόμων) Προπώληση: www.more.com/theater/children/festival/mikros-prigkipas-redicolo/

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/04/2024 - 19:00