Ακούγοντας τους ήχους της ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά, Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην Sianti Gallery

To δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά “ακούγοντας τους ήχους της ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά” έρχεται στη Sianti Gallery.

Η Sianti Gallery υποδέχεται τον πρώτο μήνα της άνοιξης με μία πρωτότυπη εικαστική δραστηριότητα για παιδιά “ακούγοντας τους ήχους της ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά”. Έτσι, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:00 με αφορμή το βιβλίο “ Ο Δημήτρης Μυταράς και τα Χρωματικά Ζευγαράκια” της Ελένης Τσαλδίρη, οι μικροί φίλοι της τέχνης δημιουργούν ένα έργο του Μυταρά με τα χρώματα, τα σχήματα και τις πινελιές του ίδιου του καλλιτέχνη.

Ο Δημήτρης Μυταράς και τα Χρωματικά Ζευγαράκια
Οι σαββατιάτικες συναντήσεις των παιδιών με την τέχνη δίνουν το ερέθισμα για την αισθητική τους καλλιέργεια. Άλλωστε, η Τέχνη είναι μέσα μας, γύρω μας και αφορά το μέλλον μας, όπως ακριβώς και τα παιδιά. Aφού φύγει από το ατελιέ ενός καλλιτέχνη, ταξιδεύει στο μυαλό και την καρδιά των θεατών της, πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτό κάνει και η ζωγραφική του Δημήτρη Μυταρά. Κινείται ανάμεσα στον ρεαλισμό και την αφαίρεση. Η μεγάλη του αγάπη, όμως, για την μουσική είναι αυτή που ώθησε την Ελένη Τσαλδίρη να γράψει το παιδικό βιβλίο με την συγκατάθεσή του και υπό την επίβλεψή του.

Το Σάββατο, λοιπόν, στις 2 Μαρτίου στις 11:00 οι μικροί φίλοι της γκαλερί Sianti μπορούν να “ακούσουν τους ήχους” των σχημάτων, τις “χαρούμενες φωνές” των χρωμάτων μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μεταμορφώνοντας την ζωγραφική του Δημήτρη Μυταρά σε μουσική και δημιουργώντας το έργο του καλλιτέχνη μέσα από την δική τους ματιά.

Πότε:

Σάββατο 2/3/24, στις 11:00.

Sianti Gallery,
Βασ. Αλεξάνδρου 2 (πίσω από Εθνική Πινακοθήκη),
Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210-72 45 432,
ikastikos-kiklos.com, siantigallery.com

Επιμέλεια: Eλένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210-72 45 432,
ikastikos-kiklos.com, siantigallery.com

Διεύθυνση: 

Sianti Gallery,
Βασ. Αλεξάνδρου 2 (πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/03/2024 - 11:00