Ήρωες για µαθητές Δηµοτικού και Γυµνασίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Μπετόβεν και ο Σούπερμαν, ο Ναπολέων και ο Γουλιέλμος Τέλλος, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα. Ένας θαυμαστός κόσμος ηρώων που καλπάζει ξέφρενα στο ρυθμό της μουσικής. Θρυλικές μορφές ζωντανεύουν μέσα από τις επικές φανφάρες των χάλκινων πνευστών, τις μεγαλειώδεις μελωδίες των εγχόρδων και τα εμβληματικά μοτίβα των κρουστών, καθώς η συμφωνική ορχήστρα ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, για να μας παρασύρει σε ένδοξες μουσικές περιπέτειες.

Στρατιώτες και ιππότες, οι επαγγελματίες ήρωες που ρίχνονται στη μάχη, αλλά και απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας που θριαμβεύουν απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης αφήγησης: η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρατάσσεται στο "πεδίο της μάχης" υπό το γενικό πρόσταγμα της αρχιμουσικού Ελένης Κοτσμανίδου, προκειμένου να ερμηνεύσει επιλεγμένα αποσπάσματα κορυφαίων έργων, αντιπροσωπευτικών της ηρωικής θεματικής.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν το τρίτο μέρος από την περίφημη "Ηρωική" Συμφωνία που ο Μπετόβεν αφιέρωσε αρχικά στον Ναπολέοντα, το "Εμβατήριο των ελβετών στρατιωτών" από την Εισαγωγή Γουλιέλμος Τέλλος του Ροσσίνι, o "Χορός των Ιπποτών" από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Προκόφιεφ, η "Φανφάρα για τον απλό άνθρωπο" του Κόπλαντ και το "Εμβατήριο του Σούπερμαν" του Τζον Ουίλλιαμς, από τη μουσική για την ομώνυμη ταινία του 1978.

Η Νάντια Κοντογεώργη, στο ρόλο της αφηγήτριας, συνδιαλέγεται ευφάνταστα με την Oρχήστρα και μας συστήνει τις ομάδες των οργάνων επί σκηνής, φροντίζοντας να μην χάσουμε τίποτα από τη μαγεία της μουσικής.

Επιμέλεια, κείμενα
Μαριέττα Κανδυλάκη

Παρουσίαση
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Εισιτήρια: €8 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι
€14.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
Αθήνα
τηλ.210-72 82 333

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-72 82 333

Διεύθυνση: 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: €8 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι €14

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/02/2024 - 17:00