Ταξιδεύοντας με τη Bibi, σε σκηνοθεσία Βίκυς Κουμούτσου, στο Cinemax στην Κηφισιά

Η παιδική παράσταση, «Ταξιδεύοντας με τη Bibi», του Δημήτρη Μπομπόλα, σε σκηνοθεσία Βίκυς Κουμούτσου, με μήνυμα το αγκάλιασμα της διαφορετικότητας, έρχεται στο Cinemax, στην Κηφισιά.

Η Bibi η κουκουβάγια ανοίγει τα φτερά της και είναι έτοιμη να πετάξει σε μέρη μακρινά! Επειδή όμως τα ταξίδια είναι πάντα καλύτερα όταν τα κάνεις με παρέα, περιμένει όλα τα παιδιά να εξερευνήσουν μαζί τον κόσμο.

Αυτή η περιπέτεια τα έχει όλα: Υπέροχες μουσικές που έγραψε ειδικά γι’ αυτή τη διαδραστική παράσταση ο Γιάννης Ζουγανέλης, άφθονο χορό, γεύσεις, εικόνες, ήθη και έθιμα άλλων πολιτισμών.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Η Bibi η κουκουβάγια μαζί με τον φίλο της τον παπαγάλο, τον Κόκο, ετοιμάζουν μία μεγάλη έκπληξη για τον δάσκαλό τους που έχει γενέθλια, τον πολυταξιδεμένο Γλάρο. Θέλουν να βρουν τα αγαπημένα του φαγητά από τις χώρες που είχε ταξιδέψει όταν ήταν νέος και να του τα προσφέρουνε στο party γενεθλίων που του ετοιμάζουν. Έτσι, ξεκινάνε μία σειρά από συναρπαστικά ταξίδια, στα οποία θα γνωρίσουν παλιούς φίλους του Γλάρου και θα πάρουν μαζί τους αγαπημένες λιχουδιές και συνταγές φαγητών.

Στα ταξίδια τους αυτά θα μάθουν πως το Κολοσσαίο δε βρίσκεται στην Ισπανία, όπως νόμιζε ο Κόκο, το παραδοσιακό γλυκό των Άγγλων είναι η πουτίγκα με μήλο, στη Ρωσία κάνει πολύ κρύο και χορεύουν καλίνκα για να διασκεδάσουν και στην Αίγυπτο τα γράμματά τους μοιάζουν με ζωγραφιές!

Οι στόχοι της παράστασης:

Μέσα από την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τη Bibi», οι μικροί θεατές θα μάθουν τις πρωτεύουσες των χωρών που οι ήρωες μας θα επισκεφθούν, ήθη και έθιμα άλλων πολιτισμών, λέξεις ξένων λαών, τα αγαπημένα τους φαγητά και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα μέρη τους. Το κυριότερο όμως, θα δουν ότι όλοι είμαστε πολίτες αυτού του κόσμου, τόσο αλλιώτικοι μα και τόσο ίδιοι και πως η φιλία μεταξύ των λαών και η ειρηνική συνύπαρξη μπορούν να επιτευχθούν αν αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα.

Μια παράσταση με πολύ χορό και άφθονη μουσική, σχεδιασμένη σύμφωνα με τα μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά στο δημοτικό, όπως γλώσσα, ιστορία, γεωγραφία και μυθολογία. Οι θεατρολόγοι της ομάδας έχουν σχεδιάσει αποκλειστικά για σχολεία και ένα εργαστήρι με δραστηριότητες και παιχνίδια, εμπνευσμένο από την ιστορία της παράστασης.

Μέχρι σήμερα, η Bibi έχει ταξιδέψει περισσότερα από 10.000(!) παιδιά, αφού έχει παιχτεί σε πάνω από 80 σχολεία και 6 δημοτικά θέατρα. Οι νέες της πτήσεις ξεκινούν!

Πληροφορίες για τη σκηνοθέτιδα
Η Βίκυ Κουμούτσου είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, της δραματικής σχολής του Γιώργου Αρμένη «Νέο Ελληνικό Θέατρο» και της Φιλολογίας Αθηνών. Έχει master στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων.

Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια διδάσκει ως θεατρολόγος και φιλόλογος σε ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ως ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Είναι ιδρύτρια της εταιρείας With Bibi και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά. Έχει σκηνοθετήσει, επίσης, παραστάσεις στο National Theater στο Abu Dhabi, στο Ductac Theater στο Dubai και στο National Theater στη Sharjah.

Ταυτότητα παράστασης «Ταξιδεύοντας με τη Bibi»

Σκηνοθεσία – επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Κουμούτσου
Κείμενο – στίχοι: Δημήτρης Μπομπόλας
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Ζουγανέλης
Κοστούμια – σκηνικά: Ελένη Κοτρίδου
Χορογραφίες: Αγγελίνα Δουκίδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Γιαννοπούλου
Προβολή και επικοινωνία: Έλενα Καρρά
Παραγωγή: Βίκυ Κουμούτσου
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Κεχριώτης Στέλιος
Μεϊμαρίδου Εβίτα
Ραμπαούνη Βαρβάρα
Ενορχήστρωση – ηχογράφηση – προγραμματισμός: Θαλής Τριανταφύλλου
Στούντιο ΑΥΛΟΣ

Διάρκεια: 70’.
Για παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών.

Aπό 11/2/24, στις 11:30.

Eισιτήρια: 12€ Γενική είσοδος. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία.

Cinemax, Λ. Κηφισίας 245,
Ζηρίνειο, Κηφισιά
Πληροφορίες / Κρατήσεις στα τηλ.: 210-62 33 567, 6947 360 903.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στα τηλ.: 210-62 33 567, 6947 360 903

Διεύθυνση: 

Cinemax, Λ. Κηφισίας 245,
Ζηρίνειο, Κηφισιά

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: 12€ Γενική είσοδος. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/02/2024 - 11:30