"Ο γάτος που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει" στο Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα»

Η μεγάλη επιτυχία και η απαίτηση του κοινού για το τρυφερό παραμύθι του Luis Sepoulveda φέρνει την «Ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα». Από τον Οκτώβριο του 2017 θα παρουσιάζεται ξανά το γνωστότερο «παραμύθι» του πολύ σημαντικού συγγραφέα Luis Sepulveda.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία, μέσα από την οποία ο Χιλιανός συγγραφέας (ακτιβιστής, οικολόγος, ιδρυτικό μέλος της Greenpeace) και αγωνιστής της δημοκρατίας παραθέτει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν. Με αγάπη και πολύ χιούμορ μιλάει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος. Με το δικό του μοναδικό τρόπο καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους θεατές να αγωνιστούν για να γίνει καλύτερος κι ομορφότερος αυτός ο κόσμος.

Λίγα λόγια για το έργο:

H Κενγκά, μια ετοιμόγεννη γλαρίνα μεταναστεύει σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση μεσοπέλαγα, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Ετοιμοθάνατη, καταφέρνει να φτάσει στην πλησιέστερη στεριά κι από εκεί, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού που μένει ο (μαύρος και χοντρός) γάτος Ζορμπάς. Λίγο πριν ξεψυχήσει, του ζητάει να της υποσχεθεί να μη φάει το αυγό, που θα γεννήσει, να το κλωσήσει κι όταν έρθει η ώρα, να μάθει το γλαρόνι να πετάει. Ο Ζορμπάς δίνει το λόγο της τιμής του και μπαίνει σε μπελάδες! Οι εχθροί πολλοί. Γάτοι λιμανίσιοι, ποντίκια κι άνθρωποι. Στο τέλος, ο Ζορμπάς αναγκάζεται να σπάσει τον όρκο των ζώων και να μιλήσει ανθρώπινα, ζητώντας βοήθεια από έναν ποιητή. Αφού μόνο οι ποιητές μπορούν ακόμη να βοηθήσουν ένα πλάσμα να «πετάξει».

Οι Συντελεστές:

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Σκηνικά - Κοστούμια - Μάσκες: Γιοβάννα Πρασίνου
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη
Στίχοι τραγουδιών: Μαρία Χριστοδούλου, Νίκος Δαφνής

Παίζουν και τραγουδούν οι: Κώστας Κλάδης, Κατερίνα Τσεβά, Θοδωρής Ανθόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κώστας Τζαφέρης, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Κάθε Κυριακή από Οκτώβριο 2017.
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα»
Πλατεία Ηλ. Σταθμού Νέου Φαλήρου
τηλ: 210- 48 16 200
e-mail: info@katoapotigefyra.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 210 48 16 200
e-mail: info@katoapotigefyra.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα»
Πλατεία Ηλ. Σταθμού Νέου Φαλήρου

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/10/2017 - 21:00