Της ελιάς τα παραμύθια : Αφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) θα παρουσιάσει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:30 την αφηγηματική παράσταση «Της ελιάς τα παραμύθια», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, η αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει, σε γονείς και παιδιά, ηλικίας έξι ετών και άνω, ένα πρόγραμμα προφορικής αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, παραδόσεων, θρύλων και πρωτότυπων ιστοριών, διανθισμένο με ήχους παράξενων μουσικών οργάνων και με επίκεντρο την ελιά και το λάδι.

Ευλογημένο και πολυαγαπημένο δέντρο η ελιά, κρύβει στις φυλλωσιές της χίλια μύρια παραμύθια… Έτσι λοιπόν θα μάθουμε «πού λάδωσε την ουρά του ο ποντικός», «τι κρύβεται στον ολόχρυσο πολυέλαιο με τα χίλια λυχνάρια», αν «στον κορμό της ελιάς κρύβονται ανεράδες»… και άλλα πολλά, που θα μας βοηθήσουν να συνδέσουμε το Μουσείο και τα εκθέματά του με τη διαχρονική παρουσία της ελιάς και του λαδιού στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του τόπου μας.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Είσοδος Ελεύθερη

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού,
Όθωνος - Αμαλίας 129,
Σπάρτη
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 27310 89 315 (Απαραίτητη η κράτηση θέσης)

piop.gr

Επιμέλεια: Eλένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 27310 89 315 (Απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Διεύθυνση: 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού,
Όθωνος - Αμαλίας 129

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/03/2022 - 11:30