«Μικρά Γατικά» – Περικλής και Ασπασία: Διαδικτυακή εκδήλωση για παιδιά

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια εκδήλωση με την συγγραφέα της σειράς «Μικρά Γατικά», Αργυρώ Πιπίνη, και την εικονογράφο Ιφιγένεια Καμπέρη.

Πίσω από κάθε σπουδαία προσωπικότητα κρύβεται μια γάτα. Μια χαρισματική γάτα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι ιστορικοί τα βιβλία τους, να αποκαλύψουν τις πηγές τους και να μας συστήσουν τις σπάνιες αυτές μορφές. Τα βιβλία τους από τη σειρά «Μικρά Γατικά», ήρθε η ώρα να ανοίξουν και η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη και η εικονογράφος Ιφιγένεια Καμπέρη και να μας συστήσουν τις ηρωίδες γάτες τους και τις περιπέτειές τους. Και πρώτα απ’ όλα την Ασπασία τη μοναδική, τη σύντροφο ζωής και πιστή σύμβουλο του πολιτικού, στρατηγού και ρήτορα Περικλή.

Με αφορμή τις έξυπνες, χαδιάρες, με έντονο ταπεραμέντο γατούλες και τη λατρεία για τους αγαπημένους τους, η σειρά «Μικρά Γατικά» μας ταξιδεύει στην ιστορία και μας γνωρίζει την εποχή, τις συνήθειες και τα σημαντικότερα έργα μεγάλων προσωπικοτήτων, με αστείρευτο χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και δυνατό γουργούρισμα.

«Στα ‘Μικρά Γατικά’» αναφέρει η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη, «συνδύασα δύο πράγματα που αγαπώ: την ιστορία και τις γάτες. Αλλά, όπως ξέρουμε, οι συγγραφείς και τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία. Διαβάζουν μια λέξη και σκαρώνουν ολόκληρες ιστορίες –δε σημαίνει πως λένε ψέματα. Και τα τέσσερα βιβλία βασίζονται σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, αλλά η λογοτεχνία βρίσκει ρωγμές και γλιστράει ανάμεσα σ’ αυτά, κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη. Θεώρησα απαραίτητο να προσθέσω και μια πιο επιστημονική νότα με την ενότητα “Αυτό το ήξερες;” στο τέλος του βιβλίου, για όσα παιδιά θα ήθελαν να ψάξουν λίγο περισσότερο την ιστορική περίοδο. Επίσης, θέλαμε κάθε βιβλίο της σειράς να έχει τη μυρωδιά της εποχής του, έτσι η Ιφιγένεια Καμπέρη έκανε τη δική της έρευνα ώστε να αποδώσει πειστικά την ατμόσφαιρα αυτής της εποχής πριν τη “σχολιάσει” εικαστικά».

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη με προεγγραφές εδώ:
https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2022/mikra-gatika-periklis-kai-a...

Πότε;
Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 στις 11:00.

Διαδικτυακά μέσω Zoom.

Eισιτήρια: Δωρεάν (Με προεγγραφή).

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 210 -36 80 052 ,
hau.gr

Επιμέλεια: Eλένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ.: 210 -36 80 052 , hau.gr

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά μέσω Zoom

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: Δωρεάν (Με προεγγραφή)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/01/2022 - 11:00