Έρχεται "Ο κύκλος με την κούκλα" στο Θέατρο Αμαλία

Οι REDICOLO, μετά τον ΠΙΝΟΚΙΟ, φέρνουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ κι άλλες γιγαντόκουκλες και μας προσκαλούν στην παράσταση «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ». Μία ακόμα ιδιαίτερη παράσταση σύγχρονου θεάτρου κούκλας που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα! Μπορούμε να την απολαύσουμε στο Θέατρο Αμαλία μόνο για μία παράσταση, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στις 17:00!

Η παράσταση «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ» με γιγαντόκουκλες που ξεπερνούν τα δύο μέτρα, συνδυάζει θέατρο και σύγχρονο κουκλοθέατρο μέσω μίας πρωτότυπης και θεαματικής τεχνικής. Το κείμενο είναι βασισμένο στην "Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας" του Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον "Κύκλο με την Κιμωλία". Με ζωντανή μουσική, αμεσότητα, χιούμορ και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

Trailer παράστασης: https://youtu.be/07JuGomhaQs

Υπόθεση του έργου :

Η Λολίτα, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που όλα τα έχει και δεν τα εκτιμάει, πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η Πάκα, η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη και με την βοήθεια του φίλου της του τσαγκάρη. Όταν η Λολίτα την διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα. Τα παιδιά καλούνται να πουν τη γνώμη τους και να προβληματιστούν για το τί θα ήταν δίκαιο...

"Τα πράγματα ανήκουν όχι σε όποιον λάχει,
μα σ’ όποιον τα χρειάζεται και χαίρεται που τα ‘χει!"

TEXNIKH:

Στην παράσταση «Ο Κύκλος με την Κούκλα», συνδυάζοντας το θέατρο κούκλας με το θέατρο ηθοποιών, οι κουκλοπαίκτες του Redicolo είναι ορατοί στο κοινό όταν εμψυχώνουν τις κούκλες, συμμετέχουν στην δράση ως ηθοποιοί και αφηγητές, αλληλεπιδρούν με τα παιδιά και τα καλούν να συμμετέχουν στη θεατρική διαδικασία που γεννιέται μπροστά τους και χτίζεται μαζί τους. Οι κούκλες είναι τεράστιες, ξεπερνούν τα δύο μέτρα και οι κουκλοπαίκτες χρησιμοποιούν όλο το σώμα τους για την εμψύχωσή τους. Ο κάθε ηθοποιός εναλλάσσεται φανερά ανάμεσα στους ρόλους του κουκλοπαίκτη και του αφηγητή, με τρόπο που υπενθυμίζει πως αυτό που παρακολουθούν οι θεατές είναι ένα παιχνίδι θεάτρου, το οποίο στήνεται εκείνη τη στιγμή μπροστά στα μάτια τους.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε
Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών, Σκηνοθεσία, Μουσική:
Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Καλπενίδου
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Επικοινωνία: Δέσποινα Καλπενίδου
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO

Παίζουν:

Δέσποινα Καλπενίδου
Γιάννης Μόμτσιος

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

"…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! είσαστε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!! ένα έργο εξαιρετικής κοινωνικής σημασίας, σωστής διάρκειας, με χιούμορ, με ταλέντο και εξαιρετική απόδοση, που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!!!! και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας!!!..."

"…Συγχαρητήρια! Σας είδαμε σήμερα και μαμά και γιος δηλώνουμε ενθουσιασμένοι!!! Ο δε μικρός, 4 ετών και ιδιαίτερα ντροπαλό παιδί, σήκωσε το χέρι του και απάντησε στην ερώτηση που κάνατε, τόσο παρασύρθηκε από την παράσταση!!! Περάσαμε τέλεια και θα χαρούμε να σας ξανααπολαύσουμε. Μπράβο σας παιδιά. Είχα καιρό να δω κάτι τόσο αξιόλογο!"

Πληροφορίες:

Παράσταση: «Ο Κύκλος με την Κούκλα» από το Θέατρο Κούκλας Redicolo

Χώρος: Θέατρο Αμαλία,
Αμαλίας 71,
54 640 Θεσσαλονίκη

Παράσταση: Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 στις 17:00.

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά.

Ηλικίες: Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 842 509 (Θέατρο Αμαλία).

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος στο ταμείο | 8€ προπώληση στο Goldmall και στο θέατρο Αμαλία καθημερινά 10:30-14:30 και 17:30-21:30.

Παραστάσεις για σχολεία: Η παράσταση ταξιδεύει και στον χώρο των σχολείων. Επικοινωνία για σχολεία: 6976 055 790.

Ενημέρωση: Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα που συστήνει το Υπουργείο Υγείας.

Οι εισερχόμενοι στο θέατρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Τα παιδιά 4-17 ετών πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθ'όλη τη διάρκεια παραμονής των θεατών στο θέατρο.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/592452655340272
Site ομάδας: www.redicolo.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. κρατήσεων: 2310 842 509

Διεύθυνση: 

Θέατρο Αμαλία,
Αμαλίας 71

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/01/2021 - 17:00