Avoid the Bat: Διαδικτυακή εκδήλωση για παιδιά 9-12 ετών

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, κατά τις ώρες 17:30 – 19:30 η Genderhood ενώνει τις δυνάμεις του με το STEM Education και το Edify Kids σε μία εκδήλωση για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.

Η δράση Avoid the Bat είναι σχεδιασμένη να παρέχει προχωρημένη γνώση προγραμματισμού σε άτομα που ήδη έχουν εμπειρία στο προγραμματισμό με χρήση Scratch 3.0. Η παρακολούθηση του προγράμματος θα δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με σύνθετες αλγοριθμικές τεχνικές, δομημένο προγραμματισμό και τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν με τεχνικές αναγνώρισης και ταξινόμησης εικόνας που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες διαδικασίες machine learning.

Το εργαστήριο είναι δομημένο βάσει της μεθοδολογίας gamification. Εισηγήτριες του εργαστηρίου είναι εκπαιδεύτριες του STEM Education. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, και η εξάλειψη ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού, με έναν πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο.

Εκπαιδεύτριες:

Βίκη Χριστοπούλου, Εκπαιδεύτρια STEM Education
Κωνσταντίνα Αντιμαχιτή, Εκπαιδεύτρια STEM Education

Η ΑMKE Genderhood από το 2017 προάγει την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων. Υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της ενεργού μάθησης και των πρακτικών τέχνης. Η αποστολή του Genderhood είναι η ενδυνάμωση κοινοτήτων όλων των ηλικιών ώστε ανεξάρτητα να συνδιαμορφώσουν έναν κόσμο έμφυλης ισότητας. Ο οργανισμός σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινωνικοπολιτιστικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Στόχος του Meet and Code είναι να εισαγάγει παιδιά και νέους και νέες ηλικίας 8 έως 24 ετών στον κόσμο της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Οι εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναδειχθεί πόσο διασκεδαστικός μπορεί να είναι ο προγραμματισμός και πώς μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία ιδεών. Θα μάθουν πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πώς επηρεάζει η πληροφορική την καθημερινή μας ζωή. Εξερευνώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας, ψηφιακών θεμάτων και δημιουργικού προγραμματισμού, θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται στον σημερινό κόσμο.

Το workshop θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως 25/10/21 εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbRf8ekhfY9xMNEq3AtetY7Q24aUyz...

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακή εκδήλωση

Πόλη: 

Κόστος: 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/10/2021 - 17:30