Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Ολυμπιακού Μουσείου

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, το Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγει τις πύλες του για τα πιο δημιουργικά και διασκεδαστικά εργαστήρια της πόλης. Για 17η συνεχή χρονιά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου υποδέχεται κάθε Σάββατο τους μικρούς του φίλους ηλικίας 6-12 ετών… σε νέες απολαυστικές, γεμάτες κέφι και δημιουργία εκπαιδευτικές συναντήσεις! Διαδραστικά παιχνίδια και προγράμματα βιωματικής μάθησης, βοηθούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους, να μάθουν διασκεδάζοντας και να αναπτυχθούν ολόπλευρα.

Εργαστήριο «Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής»

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε Σάββατο 10:00-12:00
Η φιλόξενη, καθαρή και ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου είναι έτοιμη για το “Εργαστήριο Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής”. Ο έμπειρος σεφ-παιδαγωγός και οι μικροί μας μάγειρες φορούν και πάλι τις ποδιές τους και ετοιμάζονται για δημιουργικές και υγιεινές μαγειρικές περιπέτειες. Με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων εκπαιδευτών, τα παιδιά ανακαλύπτουν μοναδικές συνταγές, ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα της κάθε περιοχής, διερευνούν τη σχέση της διατροφής με τον πολιτισμό και τις κλιματικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζουν να φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές. Σε κάθε μαγειρική συνάντηση τα παιδιά επισκέπτονται μια διαφορετική πόλη και κατανοούν πως η παραδοσιακή ελληνική διατροφή οδηγεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, μαθαίνουν πως οι διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στους στόχους της αειφορίας.

Εργαστήριο «Μικροί Εξερευνητές εν Δράσει»

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε Σάββατο 10:30-12:30
Οι μικροί μας εξερευνητές είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακαλύψεων και δράσης. Με βασική αρχή τη βιωματική μάθηση και τη χαρά της ανακάλυψης της γνώσης, τα παιδιά κατακτούν τον κόσμο του πολιτισμού, της άθλησης, της τεχνολογίας και της τέχνης. Σε κάθε συνάντηση, τα εκθέματα του Μουσείου και η Ολυμπιακή Ιστορία αποτελούν το έναυσμα για να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια εξερεύνησης, σε διαφορετικούς τομείς της γνώσης και της δημιουργίας. Αθλητικές δοκιμασίες, εικαστικές κατασκευές, πειράματα, δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαιδευτικά παιχνίδια εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και συνθέτουν ένα πολυδιάστατο και διαθεματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών συναντήσεων.

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Λάβετε Θέσεις!! ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:

Σάββατο 9 Οκτωβρίου / Διάρκεια εκπαιδευτικών εργαστηρίων Α' κύκλου: 12 εβδομάδες.

Πληροφορίες / Εγγραφές: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ολυμπιακού Μουσείου
Τ. 2310 968 531 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: edu1@olympicmuseum.org.gr

Στους χώρους του Μουσείου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας κοινού.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 968 531 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: edu1@olympicmuseum.org.gr

Διεύθυνση: 

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ολυμπιακού Μουσείου

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/10/2021 - 10:00