Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός 2021

Το καλοκαίρι του 2021 συνεχίζεται στον Δήμο Παύλου Μελά με τις εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Εντεταλμένη Ευαγγελία Καρακούτα, το Τμήμα Πολιτισμού και όλοι οι συντελεστές, με σεβασμό πάντα στον πολιτισμό καλούν κατοίκους του δήμου και επισκέπτες να απολαύσουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου, 31 καλλιτεχνικά δρώμενα, σε 12 διαφορετικούς χώρους της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας.

Οι εκδηλώσεις που δίνουν κάθε χρόνο «Ζωή στη γειτονιά, ομορφιά στην πόλη» είναι με δωρεάν είσοδο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας.

Ο Δήμος Παύλου Μελά στηρίζει καλλιτέχνες, δημιουργούς και όσους εργάζονται στον πολιτισμό και παρουσιάζει ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα με εκδηλώσεις σύγχρονου και λαϊκού πολιτισμού, μουσική, θέατρο, παιδικές παραστάσεις, αφιέρωμα στις Μνήμες του Πόντου.

Τα φετινά δρώμενα «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» περιλαμβάνουν:

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης και στο πλαίσιο του ‘’Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων’’ με τους String Demons (27/8), το “δαιμονικό” ντουέτο εγχόρδων που πλέκει το ροκ, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική με ευρηματικότητα και λυρισμό, τις Αδελφές Βουγιουκλή (28/8), μια κατάδυση στις πολυπολιτισμικές μουσικές – από την παράδοση της Ελλάδας, της Κάτω Ιταλίας, της Βαλκανικής πολυφωνίας μέχρι την παράδοση του … κόσμου, τους ‘’καλλιτέχνες του τόπου μας’’, Nikos K Project (8/9), ελληνικά τραγούδια μπλεγμένα με Soul και Blues ήχους, Γιάννη Κουλούσια & Μουσικό Πλήρωμα (11/9), με έντεχνη ελληνική μουσική, Ζωή Παπαδοπούλου (12/9), με αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, τη γυναίκα που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι,

στο Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης με τους Άνω Κάτω (30/8), λαϊκή, παραδοσιακή, σύγχρονη μουσική και τραγούδια με φιλική συμμετοχή του Χρήστου Καλιοτζίδη,

στη Μονή Λαζαριστών με τους WNCfam (31/8), Νεανικό ποπ και Hip hop συγκρότημα που παίζει μόνο ένα είδος: Αληθινή μουσική!

στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης» με την Έλσα Μουρατίδου (1/9), με το αφιέρωμα “Τη νύχτα που φύσαγε ο Βαρδάρης”, μουσικές, στίχοι, εικόνες από Θεσσαλονικείς δημιουργούς, το Σωκράτη Παπαϊωάννου (2/9), με το αφιέρωμα ‘’Θα είσαι πάντα εδώ’’ για τους Ανδρέα Μικρούτσικο, Γιάννη Σπανό, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,
στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας και στο πλαίσιο της ενότητας ‘’Ημέρες λαϊκού πολιτισμού και μουσικής’’, συναυλίες με τις Αρετή Καμηλάκη και Κατερίνα Δούκα (3/9), παραδοσιακή μουσική και συμμετοχή χορευτικών σχημάτων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, το σχήμα Λούστροι (4/9), μουσική από την Ελλάδα και την Ανατολία, ρεμπέτικα, έντεχνα και μουσικές του κόσμου και την Κωνσταντίνα Πάλλα (5/9), μουσική και τραγούδια από το κλασικό λαϊκό και έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο,

στο Πάρκο Σόλωνος της Άνω Ηλιούπολης με τους Suncity West Fest (25/9), Ροκ συναυλία με τη συμμετοχή τοπικών σχημάτων.

ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΡΩΘΥΜΙΑ

Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης», παρουσιάζεται διήμερο για το θεσμό που γεννά Μνήμες του Πόντου, με το αφιέρωμα ‘’Μια βραδιά στου Ξενητέα’’ (13/9), με τον Αλέξη Παρχαρίδη στο τραγούδι και τον Φάνη Κουρουκλίδη στη λύρα και με μια αναδρομή στην ιστορία και τη μουσική του Πόντου με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Ασλανίδη στο τραγούδι και τη λύρα, του Αλέξη Παρχαρίδη και του Στάθη Παυλίδη στο τραγούδι με τη συνοδεία του Φάνη Κουρουκλίδη στη λύρα.

Η θεατρική ομάδα Αργοναύτες της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς θα παρουσιάσει τη δεύτερη ημέρα (14/9), την ποντιακή ηθογραφική κωμωδία «Χωρίς εσέν’ κι’ γίνουμαι χωρίς εσέν’ κ’ ευτάγω».

“Σσσς…αρχίζει”, αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών

Στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης, θα διοργανωθεί η πιο αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων που αρέσκονται να ακούνε ιστορίες, παραμύθια, γεγονότα, μουσικές, στις 9/9, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Παύλου Μελά, τον κουκλοθίασο ΝΙΣΤΑ, την Ανθή Θάνου που αφηγείται λαϊκά παραμύθια με ζωντανή μουσική και στις 10/9, με την Ιωάννα Μαμακούκα που παρουσιάζει κλόουν, μιμική, κουκλοθέατρο και τους Redicolo, θέατρο με γιγαντόκουκλες.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Παραστάσεις Καραγκιόζη από το Θέατρο Τεχνόκοσμος του Οδυσσέα Κανλή, σε οκτώ δημόσιους χώρους: Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης (31/8), Πάρκο Μεγαλολιβαδιωτών Ευκαρπίας (2/9), Πλατεία Κατσιά Ευκαρπίας (6/9), Πάρκο Φωκά Πολίχνης (7/9), Πάρκο Σόλωνος Άνω Ηλιούπολης (14/9), Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου Μετεώρων (17/9), Πλατεία Τερψιθέας (Πάρκο Ρόδων) Σταυρούπολης (20/9), Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (21/9).

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης», παρουσιάζεται ο καλλιτεχνικός θεσμός που έχει στόχο την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου, με την 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων και το εξής πρόγραμμα: ‘’Άντε’’ από τη Θ.Ο. Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης Διθύραμβος εξ αμάξης (15/9), “Φόρεσε τα κόκκινα παπούτσια” από το Studio Έργον (16/9), “Το έκτο πάτωμα’’ από τον Π.Σ. Ωραιοκάστρου ‘’Εν δράσει’’ «Θεατροποινίτες» (17/9), “ Σκοτωσέ με ψυχούλα μου” από το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας & Χορού Δήμου Καλαμαριάς (18/9), “Βαριετέ, Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση”, από την Πειραματική Σκηνή Μελίνα Μερκούρη Δήμου Νεάπολης – Συκεών (19/9).

Πληροφορίες:

Έναρξη από Παρασκευή 27 Αυγούστου έως Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Ώρες Εκδηλώσεων.

Συναυλίες – Θέατρα: 20.30.

Θέατρο Σκιών: 20.00.

“Σσσς…αρχίζει”, αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών: 19.30.

Είσοδος ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένη χωρητικότητα προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» δεν απαιτείται rapid test, self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη τόσο κατά την προσέλευση και αναχώρηση από τον χώρο, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων, για την προστασία εργαζομένων, καλλιτεχνών και θεατών.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, για το λόγο αυτό καλείστε να ενημερώνεστε καθημερινά από το www.pavlosmelas.gr και το facebook του δήμου Παύλου Μελά.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τμήμα Πολιτισμού

τηλ.2313 302 937, 835 grpol@pavlosmelas.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τμήμα Πολιτισμού

τηλ.2313 302 937, 835 e-mail: grpol@pavlosmelas.gr

Διεύθυνση: 

12 διαφορετικοί χώροι της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

31/08/2021 - 21:00