"Με ένα κόκκινο κουμπί": Διαδικτυακή παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00, η Ελένη Μπετεινάκη θα συνομιλήσει ζωντανά με τη Δήμητρα Δημοπούλου, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της παιδικού βιβλίου "Με ένα κόκκινο κουμπί", σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Ασίντ είναι ένα παιδί πρόσφυγας. Όταν ξεσπάει πόλεμος στην πατρίδα του, αρχίζει να φοβάται κι ας είναι ατρόμητος (Ασίντ σημαίνει λιοντάρι). Μια νύχτα, φεύγει εντελώς μόνος του και η βάρκα που τον μεταφέρει τον αφήνει σ’ ένα νησί.

Θα βρεθεί σε μια ακτή με μόνη συντροφιά του ένα κόκκινο κουμπί με δυο τρύπες που γίνεται φίλος του, παιχνίδι, παρέα του και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε ό,τι του λείπει, ό,τι αγαπά, ό,τι χρειάζεται.

Εκεί έρχεται συχνά κι ένα θαλασσοπούλι κατάμαυρο, με ράμφος παράξενο και μακρύ. Είναι ο Αριστοτέλης ο θαλασσοκόρακας. Ώσπου ξαφνικά, ένα πρωί ο Ασίντ χάνει το κουμπί του.

Μια ιστορία που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα προσφύγων. Επίσης θα τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν και να καταλάβουν έννοιες όπως πόλεμος, μετανάστης, πρόσφυγας. Θα νιώσουν και θα αντιληφθούν πως όλα τα πλάσματα της γης χρειάζονται αγάπη, φροντίδα, οικογένεια και φίλους.

Το βιβλίο περιλαμβάνει οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ στην Καλαμάτα.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά από τη σελίδα Facebook του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ στην Καλαμάτα.

Πόλη: 

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/04/2021 - 19:00