Τα παιδιά ανακαλύπτουν διαδικτυακά τις πιο διάσημες βούλες του κόσμου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μέλισσα προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να ανακαλύψουν τις πιο διάσημες βούλες του κόσμου σε διαδικτυακή εκδήλωση με την σχεδιάστρια και εμψυχώτρια Άννα-Μαρία Βλάσση και την επιμελήτρια Αναστασία Καραστάθη.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί online μέσω Zoom την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00. H πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

Πώς το όνειρο γίνεται πραγματικότητα; Πώς με βούλες και καθρέφτες μπορούμε να συναντήσουμε την Τέχνη και να ταξιδέψουμε στο άπειρο;

Με βοηθό το έργο της πιο δημοφιλούς σύγχρονης εικαστικού της pop-art Γιαγιόι Κουσάμα και το βιβλίο της «Από εδώ μέχρι το άπειρο» (εκδ. Μέλισσα-ΜοΜΑ), ταξιδεύουμε στις παγόδες της Ιαπωνίας και στο Empire State Building, σταματάμε σε μία βιτρίνα του οίκου «Louis Vuitton» ψάχνοντας γοβάκια και δημιουργούμε μικροί-μεγάλοι, με έμπνευση τη Γιαγιόι Κουσάμα.

Όχημα για το ταξίδι μας η αφήγηση της Αναστασίας Καραστάθη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Βάλτε (προαιρετικά) στην «αποσκευή» σας 2 καθρεφτάκια, 1 κολοκύθα, χαρτιά, χρωματιστά μολύβια, κόλλα ρευστή και συνοδέψτε μας!

H Άννα-Μαρία Βλάσση είναι σχεδιάστρια και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία και Μarketing Management. Δημιούργησε την εκπαιδευτική ομάδα «Βιβλιοδιαπλάσεις», συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο «Μέλισσα» και είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και προγραμμάτων στον Οργανισμό Ανάδειξης Πολιτισμού «Opus».

Η Αναστασία Καραστάθη είναι μεταφράστρια, διορθώτρια και επιμελήτρια. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Μεταφράζει από Αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο: www.hau.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Διαδικτυακά

Πόλη: 

Κόστος: 

H πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/04/2021 - 12:00