“Φόβε, φόβε είσαι εδώ;”: Aφήγηση παραμυθιών και κατασκευές στο Life Blossom

"Φόβε φόβε είσαι εδώ;”. Τα Παραμυθοκαμώματα προσκαλούν τα παιδιά να ακούσουν όμορφα παραμύθια που νικούν τους φόβους και εν συνεχεία να φτιάξουν το δικό τους δράκο σε μια όμορφη δράση την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στον Κήπο Life Blossom.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Φοβάμαι. Φοβάσαι. Όλοι φοβόμαστε. Υπάρχει όμως ένα τσουκάλι που μαγειρεύει τους φόβους μας και τους κάνει παραμύθια. Και θα είσαι τυχερός, αν μάθεις τη συνταγή. Όπως την έμαθα εγώ. Και ιστορίες για πλάσματα που φοβήθηκαν αλλά κατάφεραν να προχωρήσουν, να ακούσουν τη μουσική μέσα τους, να σηκώσουν ανάστημα, να τολμήσουν θα σας πω.

Πώς θα γλιτώσει ο ποντικός το νησί του από τις πεινασμένες τίγρεις; Κι όταν θα πέσει αρρώστια βαριά στην πολιτεία της βασιλοπούλας και χρειαστεί να τα βάλει με τον δράκο, θα τα καταφέρει; Κι ο μικρός λαγός που πρέπει να θυσιαστεί στον λύκο; Είναι και εκείνο το κοριτσάκι που θα σταθεί μπροστά σε ένα τέρας τριχωτό. Γίνονται άραγε αυτά; Και αν ναι, δεν φοβήθηκαν τα πλάσματα τα μικρά; Ίσως έχουν ένα μυστικό να μας πουν. Στο τέλος, τον τρόμο θα φυσήξουμε μαζί μακριά φτιάχνοντας έναν δράκο που τους φόβους μας μασά. Κι έπειτα όλοι μαζί θα ρωτήσουμε; Φόβε, φόβε, είσαι ακόμη εδώ;

Μέσα από τις ιστορίες ερχόμαστε αντιμέτωποι με το συναίσθημα του φόβου. Συναίσθημα γνώριμο σε όλους μας. Ακολουθώντας όμως τους ήρωες, κατανοούμε ότι οι φόβοι μας δεν είναι ανίκητοι, φτάνει να τους αναγνωρίσουμε και να σταθούμε απέναντι τους με θάρρος. Υπάρχουν πάντα τρόποι.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω πολύ περιορισμένων θέσεων.

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου.

Μουσική Νικόλας Τουρνάκης.

Διάρκεια προγράμματος (αφήγηση και εργαστήριο): 90 λεπτά.

Ηλικίες: 4+

Για την ομάδα Παραμυθοκαμώματα
Βιργινία Κοκκίνου

Life Blossom Χώρος Ευεξίας και Αυτοβελτίωσης
Ειρήνης 56, Μαρούσι (κοντά στα εκπαιδευτήρια Δούκα)
τηλ. κρατήσεων 6948 008 724

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. κρατήσεων 6948 008 724

Διεύθυνση: 

Life Blossom Χώρος Ευεξίας και Αυτοβελτίωσης
Ειρήνης 56, Μαρούσι (κοντά στα εκπαιδευτήρια Δούκα)

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/10/2020 - 12:00