Με αισιοδοξία και ασφάλεια τα Αρσάκεια είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές τους!

Έχοντας ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και δημιουργικότητα στις έκτακτες συνθήκες της περσινής σχολικής χρονιάς, τα Αρσάκεια ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά με θετικό πρόσημο από την εφαρμογή τόσο της τηλεκπαίδευσης, κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και της καθημερινής συνδυασμένης τηλεκπαίδευσης (με φυσική παρουσία των μαθητών στην τάξη και ομόχρονη τηλεκπαίδευση για όσους βρίσκονται στο σπίτι), αφότου άνοιξαν ξανά τα σχολεία.

Ζωντανή ή εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Βασική αρχή των Αρσακείων (που έχουν 184 χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στα εκπαιδευτικά πράγματα της Ελλάδας -έτος ιδρύσεως 1836), είναι ότι η τάξη αποτελεί το φυσικό περιβάλλον των μαθητών και ότι η διδασκαλία στη φυσική τάξη, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές παρόντες, είναι αναντικατάστατη. Γι’ αυτό τα Αρσάκεια, ενώ αντέδρασαν με ετοιμότητα, δεν ενέδωσαν στον εύκολο εντυπωσιασμό και επέδειξαν υπευθυνότητα και ωριμότητα στην αντιμετώπιση της έκτακτης περίστασης. Κατανοώντας τις διαφορές που έχουν η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γενικά, η έκτακτη εξ αποστάσεως διδασκαλία και η συνδυασμένη τηλεκπαίδευση, επέλεξαν τις κατάλληλες τεχνικά και λειτουργικά λύσεις, ώστε να παράσχουν στους μαθητές τους ποιοτική καθημερινή διδασκαλία.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί, υποστηριζόμενοι με συνεχείς επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις, ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στον ρόλο τους με διάθεση προσφοράς, με ζεστασιά και κατανόηση, ώστε να βρίσκονται κοντά στους μαθητές τους, έστω και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων έπαιξε η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και η επιλογή των ασφαλέστερων τεχνικά λύσεων για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Αξιοποίηση της εμπειρίας και ευελιξία

Η εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο αυτή αξιοποιείται στα Αρσάκεια δημιουργικά: Το 6ο διεθνές συνέδριο Model United Nations (ATS MUN) των Αρσακείων, που έχει λάβει πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό της Χάγης, θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά!

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα e-arsakeio αποτέλεσε βασικό πυλώνα για την επιτυχή υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Το e-arsakeio λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία με επιλεγμένο ψηφιακό υλικό για όλες τις βαθμίδες, σε μεγάλο βαθμό πρωτογενές και ελεγμένο από τους Συντονιστές μαθημάτων. Ανανεώνεται συνεχώς και, μάλιστα, εμπλουτίστηκε με τις ενότητες «Μένουμε σπίτι / Μένουμε ασφαλείς» με γενικότερο πολιτιστικό περιεχόμενο την περίοδο της καραντίνας. Το e-arsakeio ξεκινάει τη σχολική χρονιά 2020-21 σε νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα.

Στο Ψυχικό, την Εκάλη, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή των 6.000 μαθητών μας στον φυσικό τους χώρο, προσαρμοσμένο όμως στις νέες συνθήκες. Σε τεχνικό, εκπαιδευτικό και διοικητικό επίπεδο τα Αρσάκεια είναι προετοιμασμένα για οποιαδήποτε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον τρόπο έναρξης των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Σύνδεσμοι Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων

www.arsakeio.gr

e-arsakeio, Ψηφιακό Αρσάκειο

http://www.e-arsakeio.gr/index.php

Στοά του Βιβλίου

http://www.stoabibliou.gr/

Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Αρσακείων

http://www.atsmun.gr/

info box

Διεύθυνση: 

Αρσάκειο

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/09/2020 - 08:00
15/09/2020 - 08:00
16/09/2020 - 08:00
17/09/2020 - 08:00
18/09/2020 - 08:00