Τζιτζιμιτζιχοτζιριά της Στέλλας στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει στην παιδική της σκηνή το έργο «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», η κοινωνία των μυρμηγκιών λειτουργεί ως μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Όπως συμβαίνει με τους μύθους του Αισώπου, τα ζώα της Ιστορίας μας μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, για τους δικούς μας πόθους και φόβους, για τις δικές μας λύπες και χαρές.

Με ήρωα τον Σταύρο, το ευαίσθητο μυρμήγκι που, αντί να δουλεύει, ξεχνιέται αποθαυμάζοντας τις ομορφιές του κόσμου, το έργο κομίζει μηνύματα τρυφερά για τις αξίες της ζωής και τα καλά συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα υπαινίσσεται πως ό,τι ξενίζει δεν είναι απαραίτητα λάθος και πως η διαφορετικότητα εγκρύπτει κάποτε χαρίσματα εξαιρετικά. Στους κοντόθωρους και στενόκαρδους ενήλικες αντιπαρατίθενται η γενναιοδωρία και η συγκινητική αθωότητα των μικρών που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται το καλό και το ωραίο διαισθητικά και με την ψυχούλα τους ανοιχτή.

Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας, για την αξία της φιλίας και της αγάπης, για τη σημασία της ομορφιάς των απλών και καθημερινών πραγμάτων, που πολλές φορές τα ξεχνάμε, γιατί αφοσιωνόμαστε μονάχα στα πρέπει μας...

Η Συγγραφέας:

Η Στέλλα Μιχαηλίδου είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Κ.Θ.Β.Ε., το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Περιφερειακά Δημοτικά Θέατρα.

Από το 1999 διδάσκει Κινησιολογία Θεάτρου στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει, στην ίδια σχολή και Σκηνοθεσία έργων για Παιδιά και Εφήβους.

Το βιβλίο της «Πολυξένη» τιμήθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο 2015 για το κείμενο και την εικονογράφηση. Επίσης συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων. Στην ίδια λίστα συμπεριλήφθηκε και το βιβλίο της «Ιζαντόρα Ντακ».

Η «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», είναι ένα θεατρικό έργο με πολλές αναγνώσεις και επίπεδα. Ο αλληγορικός του χαρακτήρας το κάνει να έχει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό, από παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφήβους, αλλά και ενηλίκους.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνοθεσία-Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνικά – Κοστούμια – Ειδικές Κατασκευές: Πένυ Ντάνη
Μουσική: Κώστας Βόμβολος, Μιχάλης Σιγανίδης
Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Μιροσνιτσένκο
Φωτισμοί: Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στελλίνα Βογιατζή, Δημήτρης Κοντός, Αναστασία Μιροσνιτσένκο, Αθανάσιος Ρέστας, Μάγδα Σκούπρα, Μαρίνα Τσελεπή

Παραστάσεις για το κοινό Κυριακή 17 Νοεμβρίου και Κυριακή 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Περιορισμένος αριθμός πρωινών παραστάσεων θα δοθούν για τους μαθητές των σχολείων από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € - 7 € (παιδικό, φοιτητικό, άνεργων, πολυτέκνων) – 5 € (μαθητικό για οργανωμένες πρωινές παραστάσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220 876 – 7 ώρες γραφείου.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220 876 – 7 ώρες γραφείου

Διεύθυνση: 

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Αβέρωφ 16

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμές εισιτηρίων: 10 € - 7 € (παιδικό, φοιτητικό, άνεργων, πολυτέκνων) – 5 € (μαθητικό για οργανωμένες πρωινές παραστάσεις)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/11/2019 - 18:00
01/12/2019 - 18:00
08/12/2019 - 18:00
15/12/2019 - 18:00