Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο με αρκετές δράσεις στην Καστοριά

Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και πιο συγκεκριμένα στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» συμμετέχει έμπρακτα ο Δήμος Καστοριάς, πραγματοποιώντας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σειρά εκδηλώσεων, που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620», αλλά και εθελοντές συμπολίτες μας, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το ποδήλατο σε όλες τις ηλικίες, καθώς και δράσεις με θέμα την οδική ασφάλεια. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να πάρουν οι μικροί ποδηλάτες τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας. Τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως ποδηλάτες, αλλά και ως πεζοί, με βιωματικό τρόπο, υπό τις οδηγίες των Τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καστοριάς θα διαθέσει ποδήλατα και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού, προκειμένου να συμμετέχουν με ασφάλεια στις προαναφερόμενες δράσεις.

Πρόγραμμα: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

11:00π.μ. Ενημέρωση με τίτλο: “Κώδικας οδικής κυκλοφορίας και ποδήλατο” στο αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

12:00. «Ελέγχω το ποδήλατό μου». Έμπειροι ποδηλάτες και τεχνικοί θα δώσουν οδηγίες για τη φροντίδα του ποδηλάτου, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για εξοπλισμό, αξεσουάρ, τη θέση οδήγησης κ.ά.

12:30μ.μ. Κυκλοφοριακή αγωγή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Καστοριάς

14:00. Ποδηλατο – βόλτα για ενήλικες εντός πόλης. Σταθμοί της ποδηλατο – βόλτας είναι η πλατεία “Αφοί Εμμανουήλ” μέσω Λ. Κύκνων – Μ. Αλεξάνδρου – Ορεστιάδος και το Αρχοντικό Τσιατσιαπά μέσω Ορεστιάδος – Μ. Αλεξάνδρου – 11ης Νοεμβρίου – Λ. Νίκης.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Δήμος Καστοριάς

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2019 - από τις 10:00 έως τις 16:00