"Το κάστρο των παραμυθιών" στο Book Talks

Την Κυριακή, στις 12 Μαΐου 2019 και ώρα 12.00, στο Book Talks στο Π. Φάληρο, η συγγραφέας Ιωάννα Καρρά θα παρουσιάσει το "Κάπου στην Άγρια Βρύση", ένα παραμύθι που μας μιλάει για το πόσο δυνατή μπορεί να είναι μία φιλία, όταν βασίζεται στην επιμονή και στην αγάπη. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από έναν θρύλο που αφηγούνται στη Θήβα.

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο "Το κάστρο των παραμυθιών", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων. Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα.
Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου.
Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα.

Είσοδος ελεύθερη.

Βιβλιοπωλείο-Καφέ Book talks
Αρτέμιδος 47
Π. Φάληρο
τηλ.210-98 02 520

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210-98 02 520

Διεύθυνση: 

Βιβλιοπωλείο-Καφέ Booktalks
Αρτέμιδος 47
Π. Φάληρο

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/05/2019 - 12:00