Μια Κυριακή στον κήπο του Έρικ Καρλ στην Παραμυθούπολη

Ανοιχτή εκδήλωση για οικογένειες με μικρά παιδιά. Το 2019, το εμβληματικό βιβλίο του Έρικ Καρλ Μια κάμπια πολύ πεινασμένη, κλείνει 50 χρόνια κυκλοφορίας και η Παραμυθούπολη τιμάει τον μεγάλο αυτό δημιουργό με ένα μήνα γεμάτο δράσεις.

Μέσα από ποικίλες προτάσεις για παιχνίδι και ανάγνωση, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έργα του και να εμπνευστούν με ιδέες, για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και στο σπίτι.

 
Οι δράσεις κορυφώνονται την Κυριακή 17/2 με μια ανοιχτή εκδήλωση που αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για μεγάλους και μικρούς να γνωρίσουν τον σπουδαίο αυτό συγγραφέα και εικονογράφο, να παίξουν και να διασκεδάσουν με τα βιβλία του.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
 
11:00 – 11.45  Με αφορμή το βιβλίο ‘Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο’ μικροί και μεγάλοι παίζουν και ανακαλύπτουν τα χρώματα του Έρικ Καρλ και του ζωγράφου Franz Marc (με τη μουσειοπαιδαγωγό Δέσποινα Τσιπτσέ).
 
 
 
12.00 – 12.45 Στην παρέα έρχεται και «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη». Μικροί και μεγάλοι τη συνοδεύουν στο ταξίδι της μεταμόρφωσής της μέσα από κατασκευές (με τη μουσειοπαιδαγωγό Δέσποινα Τσιπτσέ).
 
 
 
13:00 – 13.45  Αξιοποιώντας τις κατασκευές των παιδιών, μεγάλοι και μικροί ξαναζούν μαζί την περιπέτεια της αγαπημένης κάμπιας και ανακαλύπτουν τα μυστικά της. Άραγε πώς θα τελειώσει η δική τους ιστορία; (θεατρικό παιχνίδι με τις θεατροπαιδαγωγούς Μαίρη Χατζηαγγελίδου και Ελένη Γιαννούση).
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και δημιουργό  Eric Carle:
 
Ο Έρικ Καρλ έχει δημιουργήσει πάνω από 70 παιδικά βιβλία. Πολλά απ’ αυτά μιλούν για τα ζώα και τη φύση. Απ’ όταν ήταν παιδί και πήγαινε με τον πατέρα του μακρινούς περιπάτους στο δάσος, ο Έρικ έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον και αγαπούσε πολύ τη φύση και τα ζώα. Συχνά λέει ότι είναι «εικονογραφέας», κι όλοι αναγνωρίζουν αμέσως τις εικόνες/ιστορίες που δημιουργεί πάνω σε χαρτιά χρωματισμένα με το χέρι.
 
Ο Καρλ χρησιμοποιεί τεχνική κολάζ, χρωματίζει μόνος του με ακρυλικά χρώματα τα μεταξόχαρτά του και έπειτα τα κόβει και τα τοποθετεί σε στρώματα για να δημιουργήσει τις πολύχρωμες, γεμάτες τόλμη εικόνες του. Στο ατελιέ του, υπάρχουν πάρα πολλά συρτάρια γεμάτα βαμμένα χαρτιά, τακτοποιημένα με βάση το χρώμα και έτοιμα να τα χρησιμοποιήσει ως παλέτα για το επόμενο βιβλίο του ή την επόμενη ζωγραφιά που θα θελήσει να κάνει.
 
 
 
Τα βιβλία του Έρικ Καρλ κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
 
Πληροφορίες:
 
Ημερομηνία διεξαγωγής:
 
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00.
 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Αντί εισιτηρίου οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν πριν την έναρξη της εκδήλωσης ένα βιβλίο του Έρικ Καρλ (ανά οικογένεια) από τον χώρο της Παραμυθούπολης.
 
Για την καλύτερη υλοποίηση των δράσεων της ημέρας, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης για τον επιθυμητό αριθμό μελών κάθε οικογένειας:e-mail: paramythupoli@gmail.com & 2310 690 314.
 
 
Παραμυθούπολη
Παιδικό βιβλιοπωλείο και χώρος δημιουργικών και εκπαιδευτικών δράσεων
Καβάφη 12, Ευκαρπία, 
56429, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 690 314
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 690 314

Διεύθυνση: 

Παραμυθούπολη
Παιδικό βιβλιοπωλείο και χώρος δημιουργικών και εκπαιδευτικών δράσεων
Καβάφη 12, Ευκαρπία

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/02/2019 - από τις 11:00 έως τις 13:45