Οι Νεραϊδοπαρμένοι στο Χορωδείο

Η Σχολή Μουσικής και Χορού «Χορωδείο» φιλοξενεί το «Μελωμύθι» με την Πέννυ Αβράμπεκη (αφήγηση-ακορντεόν) και τον Δημήτρη Τριχάκη ( τραγούδι- λαούτο) σε μία καλοκαιρινή μουσικοαφηγηματική παράσταση την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στον προαύλιο χώρο της σχολής.

Υπόθεση έργου:

Τι γίνεται όταν ένα μουσικός συναντάει μια νεράιδα;… Και όποιος της κλέψει το μαντήλι, τι θ’απογίνει; Μυστικά πολλά, κρυμμένα μέσα σε παραμύθια και τραγούδια θα σας πούμε…ελάτε μαζί να μαγευτούμε και στο χορό της νεράιδας όλοι να πιαστούμε! Ένα μελωμύθι με άρωμα Κρήτης πλουμισμένο με τους ήχους της λύρας, του λαούτου και του ακορντεόν!

Λίγα λόγια για το «Μελομύθι»:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μουσική και το Παραμύθι, αγαπήθηκαν τόσο πολύ που φτιάξανε το Μελωμύθι. Δυο συστατικά, δυο μουσικά όργανα, ένας προορισμός, το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών , των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο.Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσα μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας. Λαϊκά κείμενα, όπως φτάσανε σε μας από το στόμα των γιαγιάδων μας και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα συνδυάζονται κι έτσι η αφήγηση γίνεται τραγουδοπαιχνίδι και παιχνιδοχορός. Η ομάδα «μελωμύθι» ταξιδεύει σε σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς χώρους.

Κατάλληλο για κάθε μεγάλο ή μικρό παιδί που αγαπάει τα παραμύθια.

Λίγα λόγια για το «Χορωδείο»:

Η Σχολή Μουσικής και Χορού «Χορωδείο» λειτουργεί από το 2008 στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς σε έναν ευχάριστο και φιλικό χώρο 240τ.μ. Η πρωταρχική σκέψη ήταν o συνδυασμός της μουσικής με τον χορό, δύο έννοιες αλληλένδετες όπου η μία συμπληρώνει την άλλη. Ο χορός δεν υφίσταται χωρίς μουσική και η μουσική ενσαρκώνεται με τον χορό. Έμπειροι και γεμάτοι όρεξη για διδασκαλία δάσκαλοι αναλαμβάνουν να μεταδώσουν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες την μαγεία αυτών των δύο τεχνών. Το όραμα και η φιλοσοφία της σχολής αποδεικνύονται εμπράκτως με τις μοναδικές στο είδος τους παραστάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλ.: 2310 480 890

Χορωδείο
Σχολή Μουσικής και Χορού
Ανδρέα Παπανδρέου 48Β, Άγιος Ιωάννης, 55132, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 480 890
e-mail: info@horodio.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 480 890

Διεύθυνση: 

Χορωδείο
Σχολή Μουσικής και Χορού
Ανδρέα Παπανδρέου 48Β, Άγιος Ιωάννης, 55132

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/06/2018 - 19:30