Ο Ηρακλής Πουά-Ροζ μεταμφιέζεται στο Μη.Λο

Μια μέρα πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι Απόκριες ας ντυθεί το κάθε παιδί ντεντέκτιβ και ας έρθει στο Μη.Λο. για να πάρει μέρος στην εξερεύνηση της παλέτας των χρωμάτων που τα παιδιά δεν τολμούν να αγγίξουν.

Στα παιδιά αρέσει να εξερευνούν. Χρώματα, σχήματα, αισθήσεις. Ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους μέσα από τα αντικείμενα και συγχρόνως τους δίνουν ζωή. Τι συμβαίνει όμως όταν τα μάτια των παιδιών βλέπουν μόνο παιχνίδια σε γαλάζιες και ροζ αποχρώσεις; Μήπως η φαντασία τους μειώνεται; Μήπως το μυστήριο χάνεται;

Το σενάριο Ηρακλής Πουά-Ροζ είναι μία πρόσκληση για διάσωση του χαμένου μυστηρίου. Μέσα από εικαστικές δημιουργίες, τα παιδιά πειραματίζονται με παιχνίδια όλων των χρωμάτων και σχημάτων. Σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και γρήγορα καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν αγορίστικα ή κοριτσίστικα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Tips μεταμφίεσης:

μάσκα
μεγενθυντικός φακός
καπαρντίνα
καπέλο
γυαλιά ηλίου
εφημερίδα

Το «Ήρακλής Πουά-Ροζ» είναι ένα εργαστήρι βιωματικής μάθησης για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα ταξίδι γύρω από την αναγνώριση, το σεβασμό και την ένταξη, ανεξαρτήτως φύλου.

Μέσα από το παιχνίδι και τις εικαστικές τέχνες τα παιδιά εξερευνούν τους ρόλους και τα στερεότυπα που φέρουν επειδή γεννήθηκαν αγόρια ή κορίτσια. Αναζητούν ποια θέλουν να είναι η θέση τους στην κοινωνία και μαθαίνουν πώς να τη δημιουργήσουν. Έτσι, βλέπουμε παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις λόγω του φύλου τους και με ελευθερία έκφρασης, κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση.

Την εμψύχωση του εργαστηρίου αναλαμβάνουν η Νίκη Παντελιού (παιδαγωγός-εμψυχώτρια) και η Σοφία Κωνσταντοπούλου (εμψυχώτρια με ειδίκευση σε ζητήματα φύλου).

Πότε:
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες: 11.00 – 12.30.

Διάρκεια: 90’.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 8 ετών που αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους.

Κόστος: 12€ ανά παιδί.

Για πληροφορίες-κρατήσεις: 2310 250 545, e-mail:milotherapy@gmail.com

Πληροφορίες χώρου

Μη.Λο.
Δημιουργικός χώρος μάθησης, λόγου & επικοινωνίας
Εγνατίας 106 , 54624, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 250 545
e-mail: milotherapy@gmail.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 250 545

Διεύθυνση: 

Μη.Λο.
Δημιουργικός χώρος μάθησης, λόγου & επικοινωνίας
Εγνατίας 106

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος: 12€ ανά παιδί

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/02/2019 - από τις 11:00 έως τις 12:30