Tα μυστικά της Απαγορευμένης Πόλης - Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ελάτε σε μια διαφορετική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης για να ανακαλύψουμε τα μυστικά του Κινέζικου πολιτισμού στη νέα περιοδική του έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» που διοργανώνουν Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute.

Θα θαυμάσουμε εκθέματα που αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα του αυτοκράτορα στα «άδυτα» της Απαγορευμένης Πόλης, όπου η πρόσβαση, ως σήμερα, ήταν περιορισμένη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να μαγευτούμε από εκθέματα που εκπροσωπούν κορυφαίες στιγμές της μεγαλύτερης και πολυπληθέστερης αυτοκρατορίας της οικουμένης κατά τον 18ο αιώνα. Ελάτε να απολαύσουμε τα 154 αντικείμενα του Qianlong, το «Δωμάτιο των Ευωδιαστών Ορχιδέων», το χρυσοποίκιλτο θρόνο του Αυτοκράτορα, το άγαλμα του νεαρού Βούδα και πολλά άλλα προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινεζικού πολιτισμού

Λοιπές πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στις 18:00.

Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης.

Διάρκεια Ξενάγησης: 1, 5 ώρες.

Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες.

Κόστος ξενάγησης: 10 € /άτομο.

Παιδιά έως 15 ετών: 5 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου).

Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης: Ολόκληρο: €5, Μειωμένο: €3, Δωρεάν: Άνεργοι, Φοιτητές (με επίδειξη κάρτας ανεργίας/ φοιτητικής ταυτότητας).

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-32 50 341 info@ekedisy.gr.

Σημείο συνάντησης:

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ).

(Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα).

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες/Κρατήσεις στο τηλ.: 210-32 50 341

Διεύθυνση: 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ)

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος ξενάγησης: 10 € /άτομο, Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης: Ολόκληρο: €5, Μειωμένο: €3, Δωρεάν: Άνεργοι, Φοιτητές (με επίδειξη κάρτας ανεργίας/ φοιτητικής ταυτότητας)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/01/2019 - 18:00