Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία του Βασίλη Τερζόπουλου στον Παιδικό ΙΑΝΟ

Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη θα παρουσιάσουν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, στον Παιδικό ΙΑΝΟ, το βιβλίο "Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία" του Βασίλη Τερζόπουλου, σε εικονογράφηση Monica Bauleo.

Για παιδιά ηλικίας από 4 ετών.

Μια αληθινή ιστορία, που θα αλλάξει γνώμη σε όσους πιστεύουν πως ο Αϊ-Βασίλης δεν υπάρχει.

Ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του.Κάθε Χριστούγεννα παρατηρεί τα μικρά παιδιά που ρίχνουν το γράμμα τους προς τον Αϊ-Βασίλη, στο παλιό κόκκινο κουτί του ταχυδρομείου. Θυμάται πόσο πολύ λυπήθηκε, όταν ήταν παιδί, κι εκείνος ο συμμαθητής του του είπε πως δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Το επιβεβαίωσε,άλλωστε, όταν κατάλαβε πως το δώρο του, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν το πακέτο που είχε δει κρυμμένο μέσα στο ντουλάπι της αποθήκης.

Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πια σε ειδική, μυστική αποστολή...

Πού πάει ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης;

Καθώς φτάνει στο μεγάλο σπίτι όπου μένουν πολλά παιδιά, μαζί με τις πολλές μαμάδες τους, κάτι παράξενο συμβαίνει. Η φετινή αποστολή του παίρνει ξαφνικά νέα τροπή.

Ωχ! Ξύπνησαν τα παιδιά!

«Φαντασία, χιούμορ, παλιμπαιδισμός, ενσυναίσθηση, θα μπορούσαν να αποτελούν κάποια από τα υλικά για να γράψεις παραμύθια. Αυτό που σίγουρα απαιτείται, όμως, είναι επιμονή και υπομονή, άλλωστε τα παιδιά είναι οι απαιτητικότεροι αναγνώστες» αναφέρει στην συνέντευξή του στον Εξώστη ο Βασίλης Τερζόπουλος που φέτος, στα Βραβεία Public (2017) βρέθηκε μέσα στα 10 επικρατέστερα βιβλία στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας - για βιβλία με έτος κυκλοφορίας το 2016- με το Αναταραχή στη κουζίνα # 2 Ένα αλλιώτικο πιρούνι.

Ο Βασίλης Τερζόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics.Γράφει παιδικές ιστορίες, λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα. Παιδικά του βιβλία έχουν εκδοθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοτόπους.

Κυκλοφορούν:
• Αναταραχή στη κουζίνα,
• Αναταραχή στη κουζίνα # 2 Ένα αλλιώτικο πιρούνι

Η Monica Bauleo είναι γνωστή ιταλίδα εικονογράφος. Από τότε που άρχισε να σχεδιάζει – όσο μπορεί να θυμάται – της αρέσει να πειραματίζεται με διαφορετικές τεχνικές έννοιες. Σπούδασε στην Ακαδημία Ψηφιακών Τεχνών Nemo στη Φλωρεντία.

Παιδικός Ιανός
Μητροπόλεως 73,
Θεσσαλονίκη,
τηλ. 2310 268 682

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 268 682

Διεύθυνση: 

Παιδικός Ιανός
Μητροπόλεως 73

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/12/2017 - 12:00