Ποιος γίγας ποιος νάνος της Φωτεινής Καφαντάρη στον Ιανό Αθήνας

Οι εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος θα  παρουσιάσουν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα  11:00, στον Παιδικό ΙΑΝΟ το βιβλίο "Ποιος γίγας ποιος νάνος" της Φωτεινής Καφαντάρη, σε εικονογράφηση Ανδριάνας Παπαναργύρου.

 
Για παιδιά ηλικίας από 6 ετών.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Λίγα λόγια το βιβλίο:
 
Μια φορά κι έναν καιρό μέσα σε ένα ντουλάπι ενός σπιτιού ξεκινά ένας καβγάς ανάμεσα στις τροφές, δημητριακά εναντίον οσπρίων, με σκοπό να αναδείξει τον πιο χρήσιμο και επωφελή ρόλο των τροφών αυτών στη διατροφή του ανθρώπου.
 
Νικητής, μα ποιος άλλος, όλοι μαζί, με σωστό συνδυασμό! Στόχος η καλή υγεία των μικρών και των μεγάλων.
 
Η συγγραφέας-Φωτεινή Καφαντάρη:
 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε… εννιά ζωές, σε εννιά πόλεις της πατρίδας μας. Κανονικά, είναι μια τυπική Ελληνίδα μάνα και γιαγιά: επαγγέλλεται οικοκυρικά, έχει σπουδάσει τους ανθρώπους και θεωρεί μεγαλύτερα επιτεύγματά της τα δυο της παιδιά και τα τέσσερα εγγόνια της. Κι όπως όλες οι Ελληνίδες, έχει διηγηθεί πάμπολλα παραμύθια στα μικρούλια της. Αλλά υπάρχει κάτι που έκανε και κάνει τη Φωτεινή «μη τυπική»: Οι ιστορίες και τα παραμύθια της δεν είναι απλά δάνεια από προηγούμενες γενιές. Είναι συνθέσεις δικές της, γεννήματα της φαντασίας της, που έχουν βέβαια τις ρίζες τους στην τόσο πλούσια παράδοση του τόπου μας.
 
Ως τώρα, η Φωτεινή Καφαντάρη έχει γράψει πάνω από μια ντουζίνα παραμύθια, ξέχωρα από τα πέντε διηγήματά της για μεγάλους. Αυτό το παραμύθι που τώρα κρατάτε στα χέρια σας είναι το μικρότερό της. Αλλά είναι και το πρώτο της που έγινε εικονογραφημένο. Είναι γι’ αυτήν ένα πείραμα – να δει πόσο ζωντανεύουν την αφήγησή της οι ζωγραφιές της Ανδριάνας. Αν σας αρέσει, θα έχετε πολλά ακόμη να διαβάσετε από τη Φωφώ!
 
η εικονογράφος-Ανδριάνα Παπαναργύρου:
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το '88, μεγάλωσε στην Αταλάντη, πέρασε εφηβεία στη Βουδαπέστη και ξαναήρθε τρέχοντας στην Αθήνα. Το μόνο που δεν άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια ήταν το μολύβι στο χέρι! Έκανε λοιπόν μαθήματα στη σχολή του Σπύρου Ορνεράκη, στον ΑΚΤΟ και όχι μόνο. Έχει κρατήσει όλα τα παλιά της σκιτσάκια γιατί «κάποτε θα πάρουν αξία». Και συνεχίζει να ζωγραφίζει ακάθεκτη.
 
Ιανός 
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210- 32 17 917 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210- 32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/12/2017 - 11:00