Έρχεται η "Mουσική της καρδιάς μας" στον Ιανό Αθήνας

Για τέταρτη  χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον Παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην "Mουσική της καρδιάς μας".

 
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
 
Κάθε παιδί από τη στιγμή που γεννιέται  μέσα στο στενό οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον βιώνει πολλές εμπειρίες σχετικές με τη μουσική. Η μουσική είναι επικοινωνιακή συνθήκη και επίσης η πιο ελεύθερη και αδέσμευτη μορφή τέχνης.
 
Με σεβασμό για τα παιδιά δημιουργήσαμε το μουσικό -εκπαιδευτικό πρόγραμμα  ''Η μουσική της καρδιάς μας'' επιχειρώντας να  τα βοηθήσουμε  να αναγνωρίσουν την υπέροχη δύναμη της μουσικής να δημιουργεί συναισθήματα και συγκινήσεις  και να επηρεάζει τις διαθέσεις.
 
Μέσα από ακροάσεις ,παιχνίδια, γρίφους, μουσικούς χάρτες, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις εικόνων και αντλώντας έμπνευση από ένα  διαφορετικό συνθέτη κάθε φορά ''ταξιδεύουμε'' στη μουσική του με πυξίδα την αγάπη για τα παιδιά και προορισμό τη χαρά και τη ζεστασιά που μας  χαρίζει.
 
Ποιά είναι λοιπόν  ''Η μουσική της καρδιάς μας'';
 
 Η μουσική που αγαπάμε, που τραγουδάμε, που χορεύουμε, που παίζουμε. Με τη μουσική που αγαπάμε προσπαθούμε να αμβλύνουμε την οξύτητα, το θυμό, την αδικία...Να βγει στο φως το σμιλεμένο, το όμορφο, το υπέροχο!
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Για παιδιά ηλικίας του Δημοτικού.
 
Πληροφορίες κα Κατερίνα Παπαδάκου, 211 80 01 160 και στο 6987 300 329
 
Η συνάντηση στις 18/11/2017 στις 10:00 έχει θέμα «Συνομιλώ με τον Ροσσίνι. Γνωρίζω τον Gioachino Rossini».
 
Νοέμβριος, σύννεφα, βροχή, ομπρέλες! Ξαφνικά μια αχτίδα ήλιου και η μουσική του Ροσσίνι ''έρχεται'' με κρυφά  χαμόγελα και υποσχέσεις χαράς. Η μουσική ''λαμπυρίζει''.
 
Οι επόμενες συναντήσεις μας:
 
9/12/2017 στις 11:00 «Ο καρυοθραύστης των... παιδιών. Γνωρίζω τον Pyotr Ilyich Tcaikovsky»
 
 Ήταν μια φορά κι έναν καιρό... Χριστούγεννα. Ένα, δύο, τρία... μαγεία!
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ.
 
13/1/2018 στις 10:00 ''Ένας φανταστικός περίπατος σε μια έκθεση ζωγραφικής '' Γνωρίζω τον Μodest Mussorgsky και τον Maurice Ravel.
 
'Ενας επισκέπτης περιφέρεται σε μια έκθεση ζωγραφικής και παρατηρεί τους πίνακες. Δέκα μουσικοί πίνακες και ανάμεσά τους πέντε μουσικοί περίπατοι, στις ''Εικόνες από μια έκθεση'' του Μουσόργσκυ. Κάθε πίνακας μια διαφορετική μουσική, ένα διαφορετικό συναίσθημα!
 
10/2/2018 στις 10:00 ''Peer Gynt''(Πέερ Γκυντ). Γνωρίζω τον Edvard Grieg.
 
Μια γλυκιά κι ευγενική μουσική στην αρχή! Ύστερα ο Πέερ  Γκυντ ένας... απίστευτος νεαρός συναντά ξαφνικά τα ξωτικά. Αυτά στην αρχή κινούνται απαλά, ύστερα πλησιάζουν όλο και περισσότερο, όλο και πιο γρήγορα! Ουφ... ευτυχώς! Τους ξεφεύγει!
 
10/3/2018 στις 10:00 ''Το μουσικό ταξίδι ενός ποταμού''. Γνωρίζω τον Bedrich Smetana.
 
Το φλάουτο και το κλαρινέτο μουρμουρίζουν... Μια μελαγχολική μελωδία, κυνηγοί, ένας χωριάτικος γάμος, νύμφες που χορεύουν στο φως του φεγγαριού, κάστρα, παλάτια στις όχθες ενός ποταμού. Γνωρίζω τον ''Μολδάβα'' το  γνωστό κι αγαπημένο συμφωνικό ποίημα του Σμέτανα.
 
14/4/2018 στις 10:00 ''Το πέταγμα της μέλισσας ''. Γνωρίζω τον Νikolai Rimsky-Korsakov.
 
«Το πέταγμα της μέλισσας» ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κόρσακοφ. Προέρχεται από την όπερα «Ιστορία του τσάρου Σαλτάν» ένα παραμύθι για τον τσάρο Σαλτάν που οι κακές αδελφές της γυναίκας του, κατάφεραν να τον χωρίσουν από το γιό του πρίγκιπα Γκβιντόν. Ο πρίγκιπας Γκβιντόν αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε μέλισσα για να συναντήσει τον πατέρα του!                                                                                              
 
12/5/2018 στις 11:00  ''Το μουσικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ!''
 
Οι μαγικές νότες των συνθετών που ακούσαμε τη χρονιά που πέρασε, συνεχίζουν να ακούγονται!  Ο Dmitri Shostakovich, ο  Gioachino Rossini, ο Pyotr Ilyich Tcaikovsky, ο  Μodest Mussorgsky και ο Maurice Ravel, ο Edvard Grieg, ο Bedrich Smetana, ο Bedrich Smetana μας γνέφουν απαλά και μας προτρέπουν να τους γνωρίσουμε κι άλλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ.
 
Αυτό ''Το μουσικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ!''
 
'' Η μουσική της καρδιάς μας'' θα ηχεί πάντα...
 
 
Προτεινόμενη βιβλιογραφία με 20% έκπτωση:
 
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΠΑΤΑΚΗΣ
 
ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ, ΙΚΑΡΟΣ
 
ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ, ΜΙΝΩΑΣ
 
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ, ΔΙΑΠΛΑΣΗ
 
ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ,  ΠΑΤΑΚΗΣ
 
Λίγα λόγια για την MusicArte:
 
Ιδρύθηκε το 2010 από την Κατερίνα Παπαδάκου, Αλεξία Χατζηλυκούδη και Έφη Ρηγάτου. Η ομάδα musicArte, προσεγγίζει τη μουσική μέ δραστηριότητες ενεργητικής ακρόασης, μουσικής εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμoύ. Μέσα από την συναναστροφή και την δημιουργική συνεργασία με τα παιδιά, έφτασε σήμερα να αποτελεί μια ομάδα που έχει ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ακολουθία ενεργειών και δράσεων που έχει σκοπό τη μουσική, πολιτιστική, συναισθηματική και κοινωνική καλλιέργεια και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.  Η musicArte σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Η διαδικασία που ακολουθείται δεν επισπεύδεται, ούτε επιβάλλεται.... είναι δυναμική. Χτίζεται και ολοκληρώνεται κάθε στιγμή.
 
*ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
 
 Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και θέατρο. Διδάσκει πιάνο ,θεωρία της μουσικής,ανώτερα θεωρητικά .Σχεδιάζει και επιμελείται μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Εχει διδάξει πιάνο,θεωρία και ανώτερα θεωρητικά σε ωδεία,μουσικές σχολές, στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο της Παλλήνης και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε ωδεία και μουσικές σχολές.  
 
Παράλληλα με τη παιδαγωγική της δραστηριότητα δημοσιεύει άρθρα που αφορούν τρόπους προσέγγισης της κλασικής μουσικής και τα οφέλη αυτής της προσέγγισης. Το 2010 ίδρυσε την ομάδα musicArte, της οποίας είναι επικεφαλής. Με βαθιά πεποίθηση οτι ο δρόμος για την εκπαίδευση των παιδιών περνάει μέσα από την εκπαίδευση των γονέων, από το 2011 οργανώνει και συντονίζει συζητήσεις με γονείς που αφορούν στο ρόλο της μουσικής στη ζωή των παιδιών.
 
*ΕΦΗ ΡΗΓΑΤΟΥ
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιανίστα και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής (αρμονία - αντίστιξη). Εχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου και έχει συμμετάσχει σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά και ειναι ιδρυτικό μέλος της musicArte.
 
*ΑΛΕΞΙΑ ΧΑΤΖΗΛΥΚΟΥΔΗ
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιανίστα και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής (αρμονία - αντίστιξη -φούγκα) και σύγχρονου τραγουδιού. Εχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και σε σεμινάρια μουσικολογίας , τεχνικής και παιδαγωγικής του πιάνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονο τραγούδι. Είναι ιδρυτικό μέλος της musicArte.
 
*ΘΕΟΔΩΡΑ ΖΗΚΟΥ
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος πιανίστα.(Tάξη:Κατερίνας Παπαδάκου)  Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον Σπύρο Κλάψη και κλασικό τραγούδι με την Δέσποινα Καλαφάτη. Τελειοποίησε τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι στην Κολωνία με τους Prof. Brigitte Lindner, Prof. Barbara Schlick και τον Prof. Matthias Wierig. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Ε.Κ.Π.Α. Από το 2008-2014 εργάστηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών όπου δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της διδασκαλίας και της μουσικής.
 
 Ως μέλος του Opera Studio Πατρών υπό την διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες ενώ έχει συνεργαστεί με τη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Αμπατζή στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών. Έχει συμπράξει ως σολίστ μεταξύ άλλων με την ορχήστρα “ACADEMICA” Αθηνών, την Ορχήστρα Νυκτών Εχγόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», με την Ορχήστρα Πατρών κ.α. Είναι μέλος της musicArte από τον Ιούνιο του 2016.
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210 32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/11/2017 - 10:00