Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα συναντούν τα παιδιά στο TOMS Flagship Store

Ο Αστέρης και ο Βίδας κατοικούν σε διαφορετικούς πλανήτες και δεν μοιάζουν καθόλου, μα καθόλου μεταξύ τους, αλλά τους ενώνουν η ελπίδα και η τόλμη. Είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, για να γίνει καθαρό το περιβάλλον, στο οποίο ζουν. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα μπορέσει τελικά η Ονειροχώρα να απαλλαγεί από τα σκουπίδια;

Πρόκειται για μια τρυφερή, διδακτική ιστορία δυο χαρακτήρων, από διαφορετικούς πλανήτες, με μεγάλη θέληση και όρεξη να σώσουν τον κόσμο τους. Ο διδακτικός χαρακτήρας του παραμυθιού μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων, στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία. Επίσης, μπορεί να γίνει κινητήριο μέσο για τους γονείς, ώστε να προκαλέσουν συζητήσεις, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά τους για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το βιβλίο περιλαμβάνει, εκτός από το παραμύθι, ερωτήσεις σχετικές με την ανακύκλωση για την κατανόηση της έννοιας και την ανάπτυξη συζητήσεων, όπως επίσης και ένα ενδεικτικό ιστόγραμμα διαθεματικών δραστηριοτήτων.

Ομιλητές:

Λαπουρίδου Αλεξάνδρα, Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Τουρτούρας Χρήστος, Επίκουρος Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.

Συμμετέχουν:

Μητσόπουλος Μηνάς, Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Τσατσαρώνη Στέλλα, Βρεφονηπιοκόμος, Θεατρολόγος, Αφηγήτρια παραμυθιών

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ελευθερία Λαφτσίδη γεννήθηκε, μεγάλωσε και «ζει» σε μία από τις γειτονιές της Ονειροχώρας, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε τις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εξειδικεύτηκε στην Ποιοτική Αξιολόγηση της Διδασκαλίας, αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αγάπη της μεγάλη τα παραμύθια. Έμπνευση της τα παιδιά, μεγάλα και μικρά. Η περιβαλλοντική της ευαισθησία έγινε λέξεις και οι λέξεις ιστορία… η περίεργη αυτή ιστορία του Αστέρη και του Βίδα. Και κάπως έτσι, το ταξίδι ξεκινά, με το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 234 222

Διεύθυνση: 

TOMS Flagship Store, Καφέ - Κατάστημα - Πολυχώρος, Τσιμισκή 22

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/10/2017 - 12:00