Έρχεται το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Το KIDOT Festival (Kids of Tomorrow Festival) είναι ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ, μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις του KIDOT Festival πλαισιώνονται από ενημερωτικές ομιλίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις καθώς και έκθεση υπηρεσιών και προϊόντων που απευθύνονται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές συναφών σχολών αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα γύρω από το παιδί και τον έφηβο.

Το 1st KIDOT Festival θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ένα μήνα άρρηκτα συνδεδεμένο με το παιδί, την εκπαίδευση και την δημιουργική απασχόληση. Ένας μήνας γεμάτος καινούργια πράγματα και νέες αρχές!

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, το Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται σε ένα πεδίο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και δράσης για τα παιδιά και τους εφήβους.

Έχοντας συνεργαστεί στα πλαίσια άλλων φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ομάδα του KIDOT θέλησε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της με στόχο να αναπαράγει και να μεταδώσει το δικό της θετικό βίωμα, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα θέλω των σημερινών παιδιών και εφήβων.

Κεντρικός άξονας των δράσεων του φεστιβάλ είναι η αρχή της βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Μέσα από καλλιτεχνικά και τεχνολογικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά δράσεις και παράλληλα events καθώς και ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, το KIDOT Festival επιχειρεί να δημιουργήσει και να προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για ελεύθερη έκφραση και δημιουργικό παιχνίδι ενώ παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες.

Παράλληλα, μέσα από τη φιλοξενία επαγγελματιών και ιδιωτών , το KIDOT Festival προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέα προϊόντα, να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα και τάσεις γύρω από το παιδί και τον έφηβο και να γνωρίσουν πληθώρα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στη πόλη προσφέροντας υπηρεσίες σε ολόκληρη την οικογένεια.

Στόχος του KIDOT είναι να εγκαθιδρύσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο κοινό και σε φορείς και επαγγελματίες των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και τον έφηβο.

Δράσεις του 1st KIDOT Festival:
KIDOT Workshops
KIDOT Talks & Ανοιχτές Συζητήσεις
KIDOT Market & Expo Υπηρεσιών
Food & Drinks Corner
Side Events

Σε ποιους απευθύνεται:

Το 1st KIDOT Festival απευθύνεται τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και σε ενήλικες, προσφέροντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, τα πολυθεματικά workshops απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5 έως 18 ετών, ενώ τα KIDOT Talks και το Market στο ευρύτερο ηλικιακά κοινό. Παράλληλα το Food & Drinks Corner και τα Side Events πλαισιώνουν τις δράσεις του φεστιβάλ προσφέροντας γευστικά διαλείμματα και στιγμές χαλάρωσης σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Open Call συμμετεχόντων στο KIDOT Market & KIDOT Workshops

Οι διοργανωτές του KIDOT Festival με χαρά προσκαλούν όλους όσους αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους γύρω από το παιδί και τον έφηβο να γίνουν κομμάτι του 1st KIDOT Festival, του μεγαλύτερου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ, συμμετέχοντας στα KIDOT Workshops ή/και στο KIDOT Market και την Expo Υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, τις δραστηριότητες των ομάδων και των συλλόγων τους, υποστηρίζοντας το εγχείρημα των διοργανωτών να συστήσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης την πληθώρα εκπαιδευτικών και ψυχοπαιδαγωγικών δυνατοτήτων και επιλογών που δίνονται στα παιδιά και τους εφήβους της πόλης.

Μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του KIDOT Festival (www.kidotfestival.com), μπορείτε να ενημερωθείτε για τις παροχές της διοργάνωσης και να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής σας στο 1st KIDOT Festival, στη μεγαλύτερη γιορτή για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους!

Γιατί KIDOT όπως γιορτή!
ΚIDOT όπως παιδί!
Ένα παιδί με πελώριο χαμόγελο και τα μάτια στραμμένα στο αύριο!

Facebook @kidotfestival
Instagram @kidot_festival
Official website www.kidotfestival.com

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

30/09/2017 - 10:00
01/10/2017 - 10:00