Ο γύρος του κόσμου με 7 νότες στο «Χορωδείο»

Η Σχολή Μουσικής και Χορού «Χορωδείο» φιλοξενεί το «Μελωμύθι» με την Πέννυ Αβράμπεκη (αφήγηση-ακορντεόν) και τον Δημήτρη Τριχάκη (τραγούδι- λαούτο) σε μία καλοκαιρινή μουσικοαφηγηματική παράσταση την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στις 19:00 στον προαύλιο χώρο της σχολής.

Υπόθεση έργου: Ακολουθούμε το ταξίδι ενός λαουτιέρη στις πέντε ηπείρους, με πυξίδα τη μουσική παράδοση κάθε τόπου και με μέσο τα λαϊκά κείμενα διαφορετικών τόπων της γης. Γνωρίζουμε ρυθμούς και μουσικά όργανα από κάθε λαό. Παραδοσιακά τραγούδια, χοροί και παραμύθια απ όλο τον κόσμο, παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε μια διαδραστική μουσικοκινητική περιπέτεια. Τελικά αυτό που ενώνει τους λαούς μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όπως οι 7 νότες, ο χορός και το γέλιο των παιδιών.

Η Σχολή:Η Σχολή Μουσικής και Χορού «Χορωδείο» λειτουργεί από το 2008 στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς σε έναν ευχάριστο και φιλικό χώρο 240τ.μ. Η πρωταρχική σκέψη ήταν o συνδυασμός της μουσικής με τον χορό, δύο έννοιες αλληλένδετες όπου η μία συμπληρώνει την άλλη. Ο χορός δεν υφίσταται χωρίς μουσική και η μουσική ενσαρκώνεται με τον χορό. Έμπειροι και γεμάτοι όρεξη για διδασκαλία δάσκαλοι αναλαμβάνουν να μεταδώσουν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες την μαγεία αυτών των δύο τεχνών. Το όραμα και η φιλοσοφία της σχολής αποδεικνύονται εμπράκτως με τις μοναδικές στο είδος τους παραστάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Το Μελωμύθι: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μουσική και το Παραμύθι… αγαπήθηκαν τόσο πολύ που φτιάξανε το Μελωμύθι…Δυο συστατικά… δυο μουσικά όργανα ..ένας προορισμός, το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών , των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο.Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσα μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας…Λαϊκά κείμενα, όπως φτάσανε σε μας από το στόμα των γιαγιάδων μας και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα συνδυάζονται κι έτσι η αφήγηση γίνεται τραγουδοπαιχνίδι και παιχνιδοχορός. Η ομάδα «μελωμύθι» ταξιδεύει σε σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς χώρους. Κατάλληλο για κάθε μεγάλο ή μικρό παιδί που αγαπάει τα παραμύθια.

Πληροφορίες παράστασης:

Καλοκαιρινή μουσικοαφηγηματική παράσταση από το Μελωμύθι με την Πέννυ Αβράμπεκη (αφήγηση-ακορντεόν) και τον Δημήτρη Τριχάκη (τραγούδι- λαούτο) στον προαύλιο χώρο της Σχολής Μουσικής και Χορού «Χορωδείο».

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στις 19:00

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: 2310 480 890

Χορωδείο
Σχολή Μουσικής και Χορού
Ανδρέα Παπανδρέου 48Β, Άγιος Ιωάννης, 55132, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 480 890
e-mail: info@horodio.gr
Web: http://www.horodio.gr/, https://www.facebook.com/xorodio

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 480 890
e-mail: info@horodio.gr

Διεύθυνση: 

Χορωδείο
Σχολή Μουσικής και Χορού
Ανδρέα Παπανδρέου 48Β, Άγιος Ιωάννης, 55132

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/06/2017 - 19:00