Τρέχει το νερό στ’ αυλάκι στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά

Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος 2017 – 2η χρονιά δράσεων στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά (πάνω από το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος).

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Χ.Α.Ν.Θ., το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και το 7ο Γυμνάσιο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου ΓΕΛ, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και η WWF διοργανώνουν, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2017, κατά τις ώρες 10.30-15:00,εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος 2017.

Το εγχείρημα ξεκίνησε πέρσι προκειμένου να αναδειχθεί το πάρκο και αυτός ο ιστορικός τόπος και μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη να αποδοθεί στους κατοίκους της.
Με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συναρμόδιων Αντιδημαρχιών επετεύχθη ο περσινός στόχος: «Ελάτε να βάλουμε το νερό στ’ αυλάκι στους Κήπους του Πασά». Όχι μόνο το νερό μπήκε στο αυλάκι στους Κήπους του Πασά κυριολεκτικά, αλλά το πάρκο είναι καθαρό, φροντισμένο, έγιναν συμπληρωματικές φυτεύσεις και το πράσινο συντηρείται συστηματικά.

Για να υπάρχει όμως συνέχεια, θα πρέπει όλοι μας και κυρίως τα σχολεία, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι κάτοικοι της περιοχής να αγκαλιάσουν το πάρκο, να το παρακολουθούν, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα και τις ελλείψεις, να του δώσουν ζωή και περιεχόμενο. Προς αυτή την κατεύθυνση για δεύτερη συνεχή χρονιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνεται ένα σύνολο δράσεων για παιδιά.

Η φετινή εκδήλωση αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση στους μαθητές σχολείων, αλλά και τους δασκάλους και γονείς τους από τις 10.30 έως τις 15:00 και περιλαμβάνει παιχνίδια με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, παιχνίδια παραδοσιακά που τείνουν να εξαφανιστούν στις μέρες μας που τα παιδιά ζουν απομονωμένα μακριά από το φυσικό περιβάλλον, μουσική, χορό, θέατρο, άθληση όπως π.χ. μπάσκετ, capoeira, aikido – kendo ,γιόγκα, και άλλα πολλά.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, της Αντιδημαρχίας Εκπαίδευσης και Αθλητισμού και της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία του 33ο Δημοτικό Σχολείο του «Ασύλου του Παιδιού», ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Φίλοι της Παράδοσης» όπως επίσης το πρόγραμμα του δήμου «Άθληση στο Παρκο» για τους μεγαλύτερους που εκείνη την ημέρα θα επισκεφτούν το πάρκο.

Περισσότερες πληροφορίες:Παράρτημα Θεσσαλονίκης ΕΛΛΕΤ: Βασίλης Κονιόρδος- 6973 307 305, Άννα Σαραϊδάρη- 6972 404 860, ΧΑΝΘ: Τζώνη Αρίστη 2316 001 000, εσωτ. 0884, & 6985 877 954, ΓΕΛ: Γρηγόρης Μαυροκωστίδης- 6972 071 083

Οι Κήποι του Πασά
Ακροπόλεως, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

Οι Κήποι του Πασά
Ακροπόλεως

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/06/2017 - από τις 10:30 έως τις 15:00