Cardbox stories: «μια προβοσκίδα στα σύννεφα» στο «Κάτι γίνεται»

Η «The LittleFoxes» baby theater company www.thelittlefoxes.gr, θα παρουσιάσει την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα: 11.30, την παράσταση αφήγησης βρεφικού παραμυθιού στο δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Κάτι γίνεται» (Γ.Παπανδρέου 27) τηλ. κρατήσεων:2310 846 790.

Η υπόθεση του βρεφικού παραμυθιού Cardbox stories: "μια προβοσκίδα στα σύννεφα"

Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο μικρός ελέφαντας Paco ζει ευτυχισμένος με την μαμά του στην ζούγκλα. Απολαμβάνει τον ήλιο, το νερό της λίμνης και τις βόλτες με τους υπόλοιπους ελέφαντες, που αγαπά και έχει για πρότυπο. Ένα ζεστό μεσημέρι που ρίχνει λάσπη στην πλάτη του, παρατηρεί για πρώτη φορά τα πουλιά και από εκείνη την στιγμή ο νους του μαγεύεται από το όνειρο ενός μακρινού ταξιδιού, όπως αυτό των πουλιών.

Τι θα συμβεί μετά από αυτήν την ανακάλυψη; Θα καταφέρει ο Paco να γίνει αέρινος, πουπουλένιος και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα; Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί του σε αυτήν την προσπάθεια;

Πρωτότυπο κείμενο/ αφήγηση: Έμιλυ Καμαρινοπούλου, ερμηνεία: Στέλλα Χαμπέζου

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 30’-35’.

Κατηγορία: κινητή παράσταση αφήγησης βρεφικού παραμυθιού.

Ηλικίες: 1-3 ετών.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (μαμά και παιδί).

Απαραίτητη η κράτηση θέσης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η βρεφική θεατρική εταιρεία «The Little Foxes»
Η βρεφική θεατρική εταιρεία «The Little Foxes, baby theater company»(www.thelittlefoxes.gr) με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2013 σε θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για βρέφη και νήπια, με παραστάσεις ερευνητικού ενδιαφέροντος και παραστάσεις που προορίζονται για το ευρύ κοινό.

Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό σε μεταπτυχιακό επίπεδο, οι «The Little foxes» πραγματοποίησαν την προηγούμενη χρονιά (2015-2016) βρεφική θεατρική παράσταση για το κοινό της Θεσσαλονίκης, η οποία αγκαλιάστηκε από το λιλιπούτειο και ενήλικο κοινό, έχοντας εξαιρετική απήχηση (όλες οι παραστάσεις είχαν την μέγιστη προβλεπόμενη πληρότητα θεατών).

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση από το δίκτυο συνεργατών βρεφικών θιάσων της εταιρείας «The Little foxes» σε Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο και Λιθουανία(Μάρτιος -Αύγουστος 2016), με την μορφή σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμβουλευτικών συναντήσεων.

Οι Little foxes είναι έτοιμοι για μία νέα δραστηριότητα για το ελληνικό κοινό: τις «Παραστάσεις αφήγησης βρεφικού παραμυθιού».

Το βρεφικό θέατρο και οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/νηπιακού παραμυθιού.
Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 8 μηνών έως 5 ετών (με ομαδοποίηση σε παραστάσεις 8 μηνών-2 ετών και παραστάσεις 2-5 ετών). Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη.

Η ίδια γενική συνθήκη ισχύει για τις παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού, καθώς οι μικροί θεατές είναι ικανοί να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να αλληλεπιδράσουν με τον αφηγητή/ ηθοποιό. Τα βρέφη/νήπια απαλλαγμένα από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένα από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να εκφράζονται και εξερευνούν τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό.

Οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού διαφέρουν σε θεμελιώδη στοιχεία, από τις παραστάσεις αφήγησης παιδικού παραμυθιού. Επίσης, έχουν σημαντικές διαφορές με τις παραστάσεις βρεφικού/ νηπιακού θεάτρου.

Στόχος των παραστάσεων αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με την μυθοπλασία, τον ειρμό, την συσχέτιση γεγονότων και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών. Δεν έχουν διδακτικό, αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/ νήπιο χωριστά ανάλογα με την ηλικία, δυνατότητες, ερεθίσματα και καταβολές του.

«Κάτι Γίνεται»
Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο
Γεωργίου Παπανδρέου 27, 54645, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 846 790
e-mail: info@katiginetai.gr
Web: http://www.katiginetai.gr/, https://www.facebook.com/KATIGINETAI

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 846 790
e-mail: info@katiginetai.gr

Διεύθυνση: 

«Κάτι Γίνεται»
Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο
Γεωργίου Παπανδρέου 27

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (μαμά και παιδί).

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

30/04/2017 - 11:30