To πρώτο θεματικό φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας

To πρώτο θεματικό φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή βίας, είναι γεγονός!

Οι εκδόσεις Άγκυρα, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο «Θες να παίξουμε;», διοργανώνει το πρώτο θεματικό διαγωνιστικό φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων.

Το Stop Bulling School Band Contest Festival 2017, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει όσο μπορεί περισσότερο τα παιδιά και τους νέους ώστε να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν έναν ενεργό ρόλο ενάντια στην κάθε μορφή βίας, συμβάλλοντας έτσι για έναν κόσμο καλύτερο.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν live ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα ή ορχήστρες με χορωδία και solo φωνή ή ένα μουσικό όργανο και μια φωνή, μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γίνουν οι δημιουργοί ενός τραγουδιού, διάρκειας 3 λεπτών, γράφοντας τη μουσική και τους στίχους (ελληνικά ή αγγλικά), με θέμα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας και κυρίως στον ενδοσχολικό εκφοβισμό! Το τραγούδια τους θα σταλούν σε ένα αρχείο mp3, προκειμένου η επιτροπή να τα ακούσει, να τα αξιολογήσει και να επιλέξει τα 10 από τα αυτά που θα παιχτούν ζωντανά στον διαγωνισμό!

Ιδιαίτερα θερμή είναι η αποδοχή του 1ου Θεματικού Σχολικού Φεστιβάλ ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέχρι σήμερα, από τα σχολεία και τους μαθητές.

Μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας και όλες τις βαθμίδες, ετοιμάζουν το δικό τους antibullying τραγούδι.

Οι αιτήσεις των συμμετοχών καταφθάνουν και ο ενθουσιασμός των παιδιών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι πράγματι συγκινητικός.

Τα τραγούδια που ετοιμάζουν οι μαθητές αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλα τα είδη μουσικής: Pop, Rock, R&B, Soul, Progressive Rock, Rap αλλά και Παραδοσιακή.
Ανάμεσα στις συμμετοχές και η ομάδα παιδιών: «Οι Νέοι Μπορούν Να Αλλάξουν Τον Κόσμο».

Οι ίδιοι σημειώνουν στην αίτησή τους: «Είμαστε μια ομάδα νέων από τις γειτονιές Γαλατσίου και Πατησίων με στόχο να αλλάξουμε τον κόσμο ξεκινώντας από την γειτονιά μας! Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας μας είναι να συνθέτουμε, να μελοποιούμε και να τραγουδάμε όλοι μαζί τραγούδια σχετικά με τους στόχους της ομάδας!»

Όποια ομάδα μαθητών ή σχολείο θέλει να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και να διεκδικήσει , μια από τις 5 συμμετοχές στο CD single με τίτλο: “Θες να παίξουμε;» μπορεί να στείλει την αίτησή του έως και 31 Μαρτίου 2017.

Οι δέκα καλύτερες συμμετοχές θα διαγωνιστούν ζωντανά το Σάββατο 6 Μαΐου στις 5:00 μ.μ., στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς

To Φεστιβάλ γίνεται Υπό την Αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και η είσοδος για το κοινό είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πληροφορίες συμμετοχής www.e-agyra.gr
ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ!

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210-38 37 667

Διεύθυνση: 

Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/05/2017 - 17:00