Γνωρίζουμε «Το χρώμα του μύθου» στον Ιανό Αθήνας

Με αφορμή το βιβλίο «Το χρώμα του μύθου» της Άλκηστης Χαλικιά, οι εκδόσεις Flip the myth και ο ΙANOS σας περιμένουν το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου, για να γνωρίσετε την αρχαία ελληνική ζωγραφική χρωματίζοντας!

Θεοί και ήρωες της μυθολογίας μας θα ζωντανέψουν για να μας αφηγηθούν κάποιους από τους ωραιότερους μύθους τους. Στη συνέχεια, με μια ποικιλία υλικών ζωγραφικής και πρωτότυπες εικαστικές ιδέες θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα τέχνης.

Για παιδιά Δημοτικού, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Είσοδος ελεύθερη.

Το βιβλίο «Το χρώμα του μύθου» περιέχει 35 από τα ωραιότερα σχέδια των αρχαίων ελληνικών αγγείων. Ο Ηρακλής, η Αθηνά, ο Διόνυσος, ο Αχιλλέας, πουλιά, δελφίνια και φυτά της ελληνικής φύσης μας καλούν να τα ζωντανέψουμε προσθέτοντας χρώματα με τις μπογιές μας. Οι απορίες μας για το ποια είναι κάθε μορφή που χρωματίζουμε και τι συμβαίνει σε κάθε σκηνή, λύνονται με μια γρήγορη ματιά στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου όπου περιγράφονται γλαφυρά οι μύθοι που απεικονίζονται.

Είτε ακολουθούμε τη χρωματική παλέτα των αρχαίων ζωγράφων, είτε διαλέγουμε απίθανα χρώματα της φαντασίας μας, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά έργα τέχνης που μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο μας!

Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό εργαλείο για τον εκπαιδευτικό που θέλει να εισαγάγει ευχάριστα τα μικρά παιδιά στον κόσμο της μυθολογίας ή για να δημιουργήσει με τα μεγαλύτερα παιδιά ένα ξεχωριστό εικαστικό περιβάλλον που θα συνδυάζει την αρχαία τέχνη με τη σύγχρονη αισθητική.

Τα σχέδια είναι της Νικολέττας Χαλικιά και τα κείμενα της Άλκηστης Χαλικιά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης, στα αγγλικά με τον τίτλο Thecolorofmyth.

Οι εκδόσεις Flipthemyth ιδρύθηκαν το 2015 από την Άλκηστη Χαλικιά, Εκπαιδευτικό και Μουσειολόγο, με στόχο τη δημιουργία βιβλίων που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να «παίξουν» με τον ελληνικό πολιτισμό και να γνωρίσουν τα μεγάλα έργα του με απροσδόκητους τρόπους.

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα
τηλ. 210 -32 17 810, www.ianos.gr
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210 -32 17 810, www.ianos.gr

Διεύθυνση: 

IANOS ,Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/03/2017 - 10:00