Χριστούγεννα στο δάσος με το Ατελιέ της Φανταστικής στην "Παραμυθούπολη"

Έχετε ποτέ επισκεφτεί κάποιο χιονισμένο χωριό στο βουνό; Ιδίως τα Χριστούγεννα πολλά παράδοξα μπορούν να συμβούν σε έναν τέτοιο περίπατο.

Αυτή τη φορά και συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 19:00 – 20:00, στην Παραμυθούπολη με το «Ατελιέ της Φανταστικής» και με τη βοήθεια του φωτός, τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό τοπίο, θα ζήσουν διάφορες απρόσμενες συναντήσεις που θα πλάσουν με τη φαντασία τους και θα μιλήσουν γι’ αυτές. Απολαμβάνοντας ένα διαδραστικό θέατρο σκιών μικροί και μεγάλοι θα βρεθούν σε κάποια γωνιά ενός δάσους φτιαγμένου από σκιές και θα κατασκευάσουν τους κατοίκους του από φυσικό, άχρηστο και βιομηχανικό υλικό. Ποιες θα είναι οι φιγούρες αυτές; Πως βρέθηκαν εκεί; Τι βρήκαν στο δρόμο τους; Μήπως χιόνισε κιόλας; Οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα στην Παραμυθούπολη!

Πληροφορίες
Για παιδιά ηλικίας από 3 ως 6 ετών.
Οι γονείς παραμένουν στο χώρο και συμμετέχουν στο δρώμενο.

Συμμετοχή: 12 ευρώ/ παιδί - 20 ευρώ για αδερφάκια.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Δηλώσεις συμμετοχής: 2310 690 314 και paramythupoli@gmail.com.

«Παραμυθούπολη»
Καβάφη 12, Ευκαρπία,56429
Θεσσαλονίκη

Λίγα λόγια για «Το ατελιέ της Φανταστικής»

Η ομάδα παιδαγωγών «Το ατελιέ της Φανταστικής» αποτελείται από δασκάλες Δημοτικής εκπαίδευσης και βρεφονηπιοκόμους με κοινό στόχο την καλλιέργεια του λόγου, της αισθητικής και της φαντασίας. Εκκινώντας από τις αρχές παιδαγωγών και δημιουργών όπως ο Paulo Freire, ο Lorris Malaguzzi και ο Gianni Rodari, οι ιδέες προεκτείνονται για να συναντηθούν με τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες και να παράξουν αυθεντικά και πρωτότυπα έργα. Στο πλαίσιο των οργανωμένων εργαστηρίων πραγματοποιούνται δραστηριότητες αφήγησης και δημιουργίας παραμυθιού, προσέγγισης πολυτροπικών κειμένων, καθώς και παραγωγής/θέασης εικαστικών ή πλαστικών τεχνών. Καθημερινά υλικά και εργαλεία, αλλά και περισσότερο ευφάνταστα, όπως η φωτοτράπεζα, υποστηρίζουν την μετάβαση από την παρατήρηση του πραγματικού στην οικοδόμηση του φανταστικού. Τα εργαστήρια του «ατελιέ της Φανταστικής» – αυτοτελή ή σε κύκλους - απευθύνονται σε παιδιά 0-12 ετών ή και σε οικογένειες, ενώ βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια μπορούν να οργανωθούν και για γονείς, παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές/-τριες συναφών τμημάτων.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 690 314 και e-mail: paramythupoli@gmail.com.

Διεύθυνση: 

«Παραμυθούπολη»,Καβάφη 12, Ευκαρπία,56429

Πόλη: 

Κόστος: 

Συμμετοχή: 12 ευρώ/ παιδί - 20 ευρώ για αδερφάκια.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/12/2016 - από τις 19:00 έως τις 20:00