Σεμινάριο Αφήγησης στα Χανιά

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» έχει αναπτύξει πλούσια δράση στην Αγγλία και Ευρώπη τα τελευταία 8 χρόνια και είναι γνωστός στον κόσμο του παραμυθιού. Τώρα ήρθε ή ώρα να επεκτείνει τη δράση του και στην Ελλάδα, φυσικά ξεκινώντας από την Κρήτη. Έτσι προσκαλεί όσους αγαπούν τα παραμύθια στο σεμινάριο:
«Ένα παράθυρο στην αφήγηση» με την Στέλλα Κασιμάτη. 

 
Πρόκειται για ένα τριήμερο σεμινάριο αφιερωμένο στην εξερεύνηση των βασικών αρχών της αφήγησης: πως μπορούμε να θυμόμαστε μια ιστορία και πως μπορούμε να την κάνουμε δική μας. Έως το τέλος του σεμιναρίου θα έχετε αφηγηθεί μια ιστορία μέσα σε ένα φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον, κι έτσι θα ξεκινήσετε το αφηγηματικό σας ταξίδι, μέσα από παιχνίδια που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα.
 
Προηγούμενη εμπειρία στην αφήγηση δεν είναι απαραίτητη.  
 
7-9 Οκτωβρίου       Ρέθυμνο : Συνεταιρισμός  Τζεπέτο . Κατεχάκη και Χειμάρας ( πεζόδρομος φορτέτzας)
22-23 Οκτωβρίου :   Χανιά      Στον χώρο του Ιστορικού καφέ  “ Κήπος ” (Εντός  Δημοτικού Κήπου )
28-30 Οκτωβρίου:     Σητεία     Στο  θέατρο Σητείας   ( στον πάνω όροφο ) 
4-6 Νοεμβρίου   :     Ηράκλειο Μικρό Εργαστήρι  Ηρακλέους 90
 
 
Η Στέλλα Κασιμάτη και οι «Φίλοι του Αμαρίου»
Η Στέλλα Κασιμάτη κατάγεται από την Κρήτη, από το πανέμορφο χωριό Αμάρι στο νομό Ρεθύμνης. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Deree College στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Surrey στην Αγγλία.
Μία μέρα πήρε τον εννιάχρονο γιο της και δύο ανιψάκια να ακούσουν ένα παραμύθι. Όταν έφτασαν στην αίθουσα του Δήμου Χολαργού όπου θα γινόταν η εκδήλωση, ανακάλυψαν ότι ο παραμυθάς ήταν Άγγλος, και φυσικά θα μιλούσε στα αγγλικά. Τι να κάνουν; Αποφάσισαν να μείνουν λίγο και να ακούσουν. Τα τρία υπερκινητικά παιδιά κάθισαν απόλυτα ήσυχα για μιάμιση ώρα ακούγοντας ένα παραμύθι τα λόγια του οποίου δεν καταλάβαιναν. Η Στέλλα δεν πίστευε στα μάτια της. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν την επομένη  όταν διηγιόταν σε μια φίλη της στο τηλέφωνο ότι είχαν πάει σε μια παράσταση με παραμύθια χωρίς σκηνικά - στη σκηνή βρισκόταν μόνο ο παραμυθάς με μία καρέκλα. Τότε πετάχτηκε ο γιος της και είπε:
 
- Μαμά μην λες ψέματα, είχε πολλά σκηνικά και άλλαζε κουστούμια όλη την ώρα!
 
Εκεί “παραμυθιάστηκε” τελείως η Στέλλα: πήρε τα δύο παιδιά της και πήγε στην Αγγλία να σπουδάσει παραμύθια - Storytelling - στο International School of Storytelling στο Emerson College. 
Σπούδασε για δύο χρόνια την τέχνη του αφηγητή, τα παραμύθια ως τέχνη, ο ρόλος της αφήγησης μέσα σε οργανισμούς, η διήγηση ως ίαση, κ.α. (The Craft of the Storyteller, Storytelling as a Performing Art, Storytelling in Organisations, Storytelling as a Healing Art, κ.α.
Από τότε η Στέλλα παραμένει στην Αγγλία με τα παιδιά της.
 
Εργάζεται στην Αγγλία, στο International School of Storytelling, στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία στις Σχολές Παραμυθιού Αθήνας, Κύπρου και Τουρκίας, δίνοντας παραστάσεις για ενήλικες και καθοδηγώντας βιωματικά εργαστήρια. 
Το όνειρο της είναι να συμβάλλει στην αναγέννηση του Αμαρίου μέσω του παραμυθιού. Γι αυτό το λόγο ίδρυσε τον διεθνή σύλλογο «Φίλοι του Αμαρίου» ή «Friends of Amari» το 2008. ‘Έχοντας πίστη στη δύναμη του παραμυθιού, και με την συνεργασία Ελλήνων  και ξένων παραμυθάδων, ο Σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια, παραστάσεις και φεστιβάλ παραμυθιού, ενώ καλλιεργεί και προωθεί το πρότυπο της ζωής σε αρμονία με την φύση μέσω αειφόρων πρακτικών. 
 
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» έχει σκοπό, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Παραμυθιού στο Αμάρι, όπου παραμυθάδες και άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα σμίγουν, θα καθοδηγούν και θα παρακολουθούν εργαστήρια/σεμινάρια, θα κάνουν παρέα, θα λένε παραμύθια, θα ακούνε μουσική, θα τραγουδάνε και θα πίνουν και κανένα κρασάκι...
 

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για πληροφορίες   Γεραρχάκη  Αμάντα στο 6934884047 ή επισκεφτείτε το amarireception@gmail.com  

Η κράτηση είναι απαραίτητη. 
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» ή “Friends of Amari”

Διεύθυνση: 

7-9 Οκτωβρίου       Ρέθυμνο : Συνεταιρισμός  Τζεπέτο . Κατεχάκη και Χειμάρας ( πεζόδρομος φορτέτzας)
22-23 Οκτωβρίου :   Χανιά      Στον χώρο του Ιστορικού καφέ  “ Κήπος ” (Εντός  Δημοτικού Κήπου )
28-30 Οκτωβρίου:     Σητεία     Στο  θέατρο Σητείας   ( στον πάνω όροφο ) 
4-6 Νοεμβρίου   :     Ηράκλειο Μικρό Εργαστήρι  Ηρακλέους 90
 

Πόλη: 

Κόστος: 

Καλό μεσημέρι και σε εσάς! Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και το κόστος του είναι 66 ευρώ.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/10/2016 - από τις 10:00 έως τις 18:30