Η Φιλοδασική γιορτάζει την Εαρινή Ισημερία στον Υμηττό

 
Ποιά τραγούδια έφερε φέτος η Άνοιξη στο δάσος; Ελάτε να τα τραγουδήσουμε παρέα! Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί  μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης με τραγούδια και παιχνίδια, σε μια οικογενειακή και ανοιξιάτικη γιορτή στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού!

 
Καθώς η Εαρινή Ισημερία πλησιάζει, το ραντεβού έχει οριστεί για το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί. Το σημείο συνάντησης είναι ο χώρος της Φιλοδασικής, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. 
 
Μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά μαζί, αλλά και γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους θα συναντηθούν στον Υμηττό για να υποδεχθούν την Άνοιξη, με όλες τους τις αισθήσεις. Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν μέσα στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, θα μυρίσουν, θα γευτούν, θα ακούσουν, θα αγγίξουν την Άνοιξη, θα παρατηρήσουν τα σημάδια των αλλαγών που φέρνει, όχι μόνο στη φύση γύρω μας αλλά και στην ψυχή μας. 
 
Στο οικογενειακό αυτό πρόγραμμα που διοργανώνει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, οι οικογένειες θα βρεθούν μαζί στη φύση, για να τραγουδήσουν ανοιξιάτικα κάλαντα,  να εμπνευστούν ένα ποίημα για την Άνοιξη, να ακούσουν μια ιστορία γύρω από τη βλάστηση και την αναγέννηση της φύσης…  Η κάθε οικογένεια θα διακοσμήσει το δικό της γλαστράκι και θα φυτέψει  σπόρους από ανοιξιάτικα πολύχρωμα, λουλούδια για να τα πάρει μαζί και να τα φροντίζει στο σπίτι! 
 
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό, γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.
 
Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.
 
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!) 
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό
 
 
Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών http://www.philodassiki.org 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Διεύθυνση: 

Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

Πόλη: 

Κόστος: 

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/03/2016 - από τις 11:00 έως τις 13:00