Παραδοσιακό λιομάζωμα στον Υμηττό!

Μικροί και μεγάλοι μαζεύουμε παρέα με τη τις ελιές από τα ελαιόδεντρα στον Ιστορικό Ελαιώνα, τον οποίο δημιούργησε η Φιλοδασική  Ένωση Αθηνών στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού!

 
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα) , γονείς και παιδιά, όλη η οικογένεια μαζί, θα συναντηθούμε στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού για να γνωρίσουμε από κοντά το ευλογημένο δέντρο της ελιάς και τις θαυμαστές ιδιότητές του. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα ασχοληθούμε με το «λιομάζωμα». 
 
Με ελαιόπανα, με ραβδιά, με χτένια, αλλά και με τα χέρια μας και με την  βοήθεια των εργαζομένων  της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών,  θα συνεργαστούμε για να συλλέξουμε και φέτος  τις ελιές  του Ιστορικού Ελαιώνα! Ο «Ιστορικός Ελαιώνας» ξαναφυτεύτηκε με πρωτοβουλία της Φιλοδασικής, όπως είχε αποτυπωθεί  σε χαλκογραφία του 1745.   
 
Αφού συγκεντρώσουμε με φροντίδα τους καρπούς από τις ελιές σε τσουβάλια, θα πάρουν τον δρόμο για το ελαιοτριβείο.  Εδώ και μερικά χρόνια, άλλωστε, η Φιλοδασική έχει καθιερώσει το ελαιόλαδο που δίνουν  τα δέντρα του ελαιώνα  να μοιράζεται σε ιδρύματα για παιδιά.
 
Τελειώνοντας τη δουλειά θα ξεκουραστούμε με μια ιστορία για την ελιά και θα μοιραστούμε  παξιμάδια, ελιές και αρωματικό λάδι!
                   
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.
 
Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.
 
Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.
 
Πάρτε μαζί σας Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό
 
Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
 
 
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Διεύθυνση: 

Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής

Πόλη: 

Κόστος: 

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/12/2015 - από τις 11:00 έως τις 13:00