Ένα τούρμπο .. χαβερκράφτ!

Τα χοβερκράφτ είναι οχήματα που τρέχουν πάνω από ένα στρώμα αέρα ή νερού. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα τέτοιο από CD με ένα μπαλόνι και ας αφήσουμε τα παιδιά να διασκεδάσουν κάνοντας αγώνες ή προσπαθώντας να το οδηγήσουν μέχρι να ξεφουσκώσει τελείως!


Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κάθε παιδί το δικό του διακοσμώντας το όπως θέλουν και βάζοντας τα δυνατά τους ώστε το δικό τους να είναι το πιο εντυπωσιακό.


Υλικά:

- Παλιά CD's
- Χαρτόνι ή χαρτί
- Μαρκαδόροι
- Κόλλα στικ και πιστόλι θερμοκόλλας
- Μπαλόνια
- Πλαστικά στόμια από μπουκάλια ή ανταλλακτικά απορρυπαντικών. Δηλαδή θα βγάλετε το καπάκι και θα κόψετε το στόμιο μέχρι εκεί που φαρδαίνει το μπουκάλι.


Οδηγίες:

1. Βάλτε το CD πάνω από το χαρτόνι ή το χαρτί και σχεδιάστε την περίμετρό του ακριβώς με ένα μολύβι. Επίσης την τρύπα στη μέση. Κόψτε προσεκτικά γύρω γύρω. Μετά θα έχετε ένα χάρτινο CD. Βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν με μαρκαδόρους ότι σχέδιο και χρώμα θέλουν. Οι φωτογραφίες μας σας δίνουν κάποιες ιδέες.

2. Με την κόλλα στικ κολλήστε το χαρτί επάνω ακριβώς στο CD και πιέστε δυνατά.

3. Με την θερμοκόλλα κολλήστε τα στόμια στο κέντρο του CD, γύρω από την τρύπα. Βεβαιωθείτε ότι η τρύπα φαίνεται από μέσα.

4. Φουσκώστε ένα μπαλόνι στριφογυρίστε την άκρη του και εφαρμόστε τη βάση του στο στόμιο. Αφήστε το ελεύθερο. Το μπαλόνι θα ξε-στριφογυρίσει και θα αρχίσει να .. τρέχει γύρω στο δωμάτιο!!
 

Ιδεά από το http://www.hellowonderful.co

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12