Η ιστορία βλέπει

Η ιστορία βλέπει της αξέχαστης Φωτεινής Φραγκούλη είναι μια δυνατή, ποιητική και γλυκόπικρη ιστορία για την επιμονή, την πίστη, την περιπλάνηση, την αλήθεια, την ελευθερία, την ανεξιθρησκία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στον εαυτό, στην τέχνη.

Είναι μια ιστορία που μας μαθαίνει χωρίς να μας διδάσκει πως δεν έχει σημασία ποιος φτιάχνει κάτι, από ποια χώρα έρχεται αυτός και σε ποιον θεό πιστεύει. Άμα έχει ψυχή, όλοι πρέπει να το βλέπουν, να το χαίρονται και να το σέβονται.

Η ιστορία έχει μάτια και βλέπει. Μάτια από ψηφίδες, μάτια από λέξεις, μάτια από σοφία αιώνων.
Το βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και μας παρασύρει να δούμε τη μέσα και την έξω ομορφιά του κόσμου, όπως κάνουν και οι ζωγραφιές της Εύης Τσακνιά.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Μέσα σε μια νύχτα τρομερή, ο Άχμετ χάνει τη σκέπη του, χάνει τον πατέρα του. Πρέπει τώρα ν’ αφήσει το σχολείο και να πάρει τη θέση του στη δουλειά, να γίνει χτίστης. Κι ας τον καμαρώνουν όλοι που ήταν να γίνει δάσκαλος, τόσο καλός μαθητής που είναι. Πήραν με τον θείο του λοιπόν να σοβαντίζουν την εκκλησιά. Μα από μέσα. Τα πρόσωπα των αγίων, τις ζωγραφιές στους τοίχους, τ’ αριστουργήματα. Ο Άχμετ πρέπει να κρύψει το ωραίο. Πώς να το κάνει αυτό;

Για παιδιά ηλικίας 7+

Εικονογράφηση: Εύη Τσακνιά

Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά και νέους

Σελίδες: 60

Σχήμα : 12 x 19

Πρώτη έκδοση : Ιούλιος 2023,

ISBN: 978-960-16-7565-7

Λ.Τ. 9,50 €

info box

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: 

Φωτεινή Φραγκούλη