Η ΡΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Η UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ, η International Action Art και το μέλος τους συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης με ερέθισμα το υπέροχο νέο παραμύθι της συγγραφέως με τίτλο «Η ΡΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ» και με θέμα την πολύτιμη αξία της προσφοράς. Η συγγραφέας είναι παιδαγωγός με εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία, μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και με την υπογραφή της κυκλοφορούν πολλά παραμύθια, αρκετά από αυτά μουσικά και με σημαντικές βραβεύσεις. ΤΤο βιβλίο της «Η ΡΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ» έχει γραφτεί, τιμώντας το πολύτιμο έργο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην οποία είναι ενεργό μέλος του Τμήματος Παιδιού τα τελευταία χρόνια .Το κλασσικό αυτό παραμύθι κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα και το έχει εικονογραφήσει μοναδικά η Ναταλία Καπατσούλια, το έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Βάρφης, ενώ το σχολιάζει στο οπισθόφυλλο του ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κος Ιωάννης Μαρωνίτης.

Με μηνύματα για τη φιλαλήθεια, την ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη, η συγγραφέας ενεργοποιεί με τα γραφόμενα της, τη συνείδηση μεγάλων και μικρών αναγνωστών και προάγει την πολύτιμη αξία του εθελοντισμού, που είναι θείο δώρο και μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πληρότητα.Η Ραλλού των αστεριών είναι μία υφάντρα προικισμένη με αξιοσύνη και υψηλές ηθικές αξίες, μέσα από τις πράξεις και τα λόγια της, μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να δίνουμε ο ένας το χέρι στον άλλον και να προχωράμε μπροστά με αλληλοβοήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
Το βιβλίο το ακολουθεί και το όμορφο τραγούδι σε στίχους της συγγραφέως, το οποίο ερμηνεύει η παιδική χορωδία «Νότες με Χρώμα» , συντροφιά με την εξαίρετη ερμηνεύτρια Έλενα Γκατζά. Τη μουσική έχει γράψει η Θώμη Μπουμπάρη ενώ στο φλάουτο συνοδεύει η Ειρήνη Τσερώνη.
Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι αυτό, στην παρακάτω διαδρομή από το κανάλι της κας Τσακίρη στο youtube https://youtu.be/j5InkuJS3kA
Στόχος του βιβλίου της Ραλλούς, είναι να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά μας, μαθαίνοντας τους αξίες ζωής που θα τα κάνουν αύριο ευαισθητοποιημένους και υπεύθυνους πολίτες.
Φέτος έχουν ενεργοποιηθεί πανελλαδικά αρκετά σχολεία εθελοντές, που θα τραγουδήσουν το τραγούδι της Ραλλούς των αστεριών και θα στείλουν βίντεο με την ερμηνεία τους, συνοδευόμενο από εικόνες με εικαστικά των μαθητών. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι ξεχωριστό αφού τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά με την αγνότητα που τα διακατέχει θα μας δείξουν πως αντιλαμβάνονται το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο. . Οι υπεύθυνοι της δράσης από τις δομές και τα σχολεία που θα συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410546568 – 6972271968 ώρες 13.30 -15.00 ή στο mail magikokleidi01@gmail.com ώστε να τους αποστέλλει περεταίρω υλικό για τη δράση ή να λάβουν διευκρινήσεις στις ερωτήσεις τους .

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Συγγραφέας: 

Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου