Η Ελεάννα στο νησί των πεταλούδων

Ένα ακόμα συναρπαστικό βιβλίο με ιστορίες της Ελεάννας, της μικρής ηρωίδας του συγγραφέα Φίλιππου Φιλίππου.
Η Ελεάννα ταξιδεύει στους ωκεανούς πάνω σε πλοίο, με καπετάνιο τον μπαμπά της. Έχει πάντα παρέα τον μάγειρα και αφηγητή, κάποια από τα μέλη του πληρώματος και τον τηλεγραφητή που γράφει στιχάκια σχολιάζοντας τη ζωή τους στο καράβι.

Στο Νησί των Πεταλούδων βρίσκονται στον Αμαζόνιο. Εκεί η Ελεάννα εξερευνά τα μαγικά δάση, γνωρίζει έναν ξεχασμένο Έλληνα χρυσοθήρα και συναντά ένα σωρό ζώα και πουλιά που ομορφαίνουν την καθημερινότητά της. Όταν το πλοίο φεύγει από τον Αμαζόνιο, περνά από ένα νησί στον Ατλαντικό με αναρίθμητες πεταλούδες.

Η παιδική ματιά της Ελεάννας, αλλά και ο γεμάτος ομορφιές κόσμος που επιλέγει να παρουσιάσει ο συγγραφέας, σε συνδυασμό με την εξωτική ζωή που ζει η ηρωίδα και τους πολιτισμούς που ανακαλύπτει ταξιδεύοντας, πάντα με καράβι, κάνουν αυτό το βιβλίο μοναδικό για κάθε αναγνώστη από 6 ως 10 ετών.

Συνομιλώντας με τον συγγραφέα Φίλιππο Φιλίππου, τον ρωτάμε: Ποια είναι η Ελεάννα;
Και μας τη συστήνει:

Η Ελεάννα των βιβλίων μου είναι μια λογοτεχνική ηρωίδα, ωστόσο στηρίζεται σε ένα πραγματικό κορίτσι. Πριν από πολλά χρόνια, όταν ταξίδευα με ποντοπόρα καράβια, είχα γνωρίσει σε ένα από αυτά κάποιο κορίτσι στην ηλικία της. Ήταν κόρη του καπετάνιου, ο οποίος ταξίδευε μαζί με τη γυναίκα του. Είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά από πολύ μικρή ζούσε στα καράβια. Έτσι πίστευε πως όλοι οι άνθρωποι ζουν σε καράβια, ακριβώς αυτό πίστευε. Τους ανθρώπους που έχει γνωρίσει η Ελεάννα τούς έχω γνωρίσει κι εγώ. Τα ζώα ασφαλώς όχι.

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Σειρά: Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους

Σελίδες: 104

Σχήμα: 14 Χ 21

Πρώτη έκδοση: Μάιος 2020,

ISBN: 978-960-16-8721-6

Λ.Τ. 7,90 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Εκδοτικός οίκος: 

Πατάκη

Συγγραφέας: 

Φίλιππος Φιλίππου