Παγιδευμένοι στη σελήνη

Η πέμπτη περιπέτεια του νεαρού Ιουλίου Βερν και της παρέας του μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας! Η σειρά «Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν» γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και μας συστήνει την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Βερν.
Ο Ιούλιος, η Μαρί, η Καρολίνα και ο Χουάν ενώ πηγαίνουν ακόμη σχολείο θα συναντήσουν τον μυστηριώδη Πλοίαρχο Νέμο. Ο νεαρός Ιούλιος από αυτή τη γνωριμία θα εμπνευστεί και αργότερα θα γράψει τα μεγάλα μυθιστορήματα που τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό συγγραφέα. Ο πλοίαρχος Νέμο ήταν μάρτυρας των απίθανων περιπετειών της παρέας των τεσσάρων φίλων και κατέγραψε σε αυτά τα υπέροχα μυθιστορήματα της σειράς όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Νάντη (Γαλλία), τέλη του καλοκαιριού του 1840. Φέτος ο Εθνικός Διαγωνισμός Νεαρών Εφευρετών πραγματοποιείται στη Νάντη. Η ευκαιρία φαντάζει μοναδική για τον Ιούλιο, που θέλει να παρουσιάσει έναν πύραυλο που θα ταξιδέψει στη Σελήνη. Ωστόσο, μια συνωμοσία υφαίνεται… κι ο Ιούλιος με τους φίλους του θα βρεθούν μακριά από τη Γη.

Κοιτάζοντας γύρω τους δεν βλέπουν ούτε ένα δέντρο, ούτε ένα φυτό… Μόνο κάτι τεράστιους κρατήρες σαν εκείνους που προκαλεί η πτώση μετεωριτών. Το έδαφος είναι τόσο στεγνό σαν να μην έχει πέσει ποτέ ούτε μια σταγόνα νερό πάνω του και η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν αποπνικτική. Το τοπίο που απλώνεται μπροστά τους μοιάζει σεληνιακό. Ο Ιούλιος, η Μαρί, ο Χουάν κι η Καρολίνα νιώθουν ότι βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια ιστορία επικίνδυνη και σκοτεινή….

Για παιδιά ηλικίας 9+

Σειρά:Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: σκληρό

Σελίδες: 208

ISBN: 978-618-02-1625-7

Τιμή: 11,50€

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: 

Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη