Ο μυστικός κήπος

Ένα αγαπημένο βιβλίο, Ο μυστικός κήπος της Φράνσις Χ. Μπαρνέτ, προστίθεται στην εμβληματική σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Γαλάζια Βιβλιοθήκη» που πρωτο-κυκλοφόρησε το 1966 και συνεχίζει μετά από 53 χρόνια να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα.

Ο Μυστικός κήπος, μυθιστόρημα συναρπαστικό και αισιόδοξο, θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 20ού αιώνα, ευρύτατα δημοφιλές μέχρι τις μέρες μας.

Η Μαίρη Λένοξ μεγαλώνει στην Ινδία, περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που της έκαναν όλα τα χατίρια. Μετά τον ξαφνικό θάνατο των γονιών της, αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει στο αρχοντικό του θείου της.

Εκεί η μικρή Μαίρη νιώθει απέραντη μοναξιά ώσπου ανακαλύπτει, ανάμεσα στα περιβόλια και στα πάρκα του αρχοντικού, έναν περίφρακτο κήπο που έχει μείνει για χρόνια κλειδωμένος. Η Μαίρη επίσης μαθαίνει την αξία της φιλίας, όταν γνωρίζει τον Ντίκον, ένα χαρισματικό αγόρι που γοητεύει ανθρώπους και ζώα.

Αλλά το τεράστιο αρχοντικό κρύβει κι άλλα μυστικά. Ποιος κλαίει και φωνάζει τις νύχτες; Και ποιος είναι ο Κόλιν, το ανήμπορο αγόρι που βρίσκει η Μαίρη σε μια κρυφή κάμαρα;

Για παιδιά ηλικίας 9+

Εικονογράφηση εξωφύλλου:Στάθης Πετρόπουλος

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου

Σελίδες: 272

Διαστάσεις: 14 x 21

Eξώφυλλο: σκληρό

ISBN: 978-618-02-1343-0

Τιμή: 11,10€

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: 

Φράνσις Χόντσον Μπαρνέτ